2015-02-14 35

Pakruojo rajonas. Valio! Futboliukas! – tokias šūkiais Linkuvos lopšelio-darželio „Šaltinėlio“ vaikai sutiko paskelbtą projektą. „Šaltinėlis“ jau penkerius metus rengia ir įgyvendina Lietuvos futbolo federacijos projektą „Sugrąžinkime vaikus į stadionus. Futboliukas“.
Pakruojo r. nuotr.

Šiais metais vaikų ir pedagogų šūkis: „Futboliuką žaist nešalta ir nereikia netgi palto!“ Visą savaitę vyko draugų varžybos. Vaikai sudarė komandas, rinkosi komandoms pavadinimus. Šis žaidimas labai patinka mergaitėms ir berniukams. Mergaitės žaidė prieš berniukus arba sudarė bendras komandas kartu su berniukais.
Žaidimas labai smagus tiek žaidžiantiems, tiek sirgaliams. Žaisdami futboliuką vaikai išmoko žaidimo technikos, taisyklių. Kiekvienas žaidėjas patyrė sėkmę.
Štai šešiametė Gabrielė sako, kad jai labai patinka žaisti futboliuką, nes galima žaisti labai linksmai. O penkiametis Kajus sako, kad jis žaidžia futbolą, nes nori užaugti sveikas ir būti sportininkas. Šešiametė Nerilė sako, kad jai futboliukas – linksmas ir smagus žaidimas, nes galima žaisti žiemą lauke. Pauliui labai patinka futbolą žiūrėti su tėveliu per televizorių, bet darželyje smagiau, nes žaidžia su draugais. Po žaidimo komandos apdovanotos dovanėlėmis.

Parengė Jorūnė DAUNORIENĖ

Į viršų