Premjeras Andrius Kubilius sako, kad potvyniui telkiamos visos specialiosios pajėgos.


Premjero pasiteiravus, ar nuo potvynio kenčiantiems žmonėms numatomos kokios nors papildomos specialios pagalbos priemonės, A. Kubilius sakė, kad situacija šiuo metu stebima.

Ministro Pirmininko turima informacija, kritiškiausia situacija yra ties Kaunu, Tauragėje, ties Pagramančio kaimu, ir Panevėžio bei Joniškio miestuose, taip pat Vilniuje, Zujūnuose.

"Informacija tokia, kad kai kur jau situacija stabilizuojasi arba slūgsta. Pagal visą nustatytą tvarką dirba rajonų ekstremalių situacijų komisijos, respublikinė Vyriausybės ekstremalių situacijų komisija situaciją stebi ir, jeigu reikės, bus sušaukta ir Krizių valdymo komisija. Bet mes tikime, kad, atidžiai stebint situaciją ir pritaikant reikalingas priemones - ar sangrūdų sprogdinimus vietose, ar kitas priemones, kokių nors didesnių bėdų išvengsime", - pirmadienį žurnalistams kalbėjo Vyriausybės vadovas.

A. Kubilius prognozavo, kad savaitės viduryje - trečiadienį, ketvirtadienį - vanduo pajūryje, pamaryje gali dar labiau pakilti. Dėl to jau pradėtos telkti visos pajėgos, kariškių amfibijos.

"Iš tiesų situaciją stebime ir darome tai, ką turime ir galime daryti", - teigė A. Kubilius.

 

ELTA

Į viršų