Asta VOLKOVAITĖ
Vakar Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Šiaulių rajono komisariato vadai pristatė praėjusių metų policijos ataskaitą. Nusikalstamumas išaugo beveik ketvirtadaliu. Baiminamasi, kad ypač augs turtiniai nusikaltimai.
Siaučia apsimetėliai automobilių pardavėjai
Praėjusiais metais Šiaulių rajone policijos pareigūnai užfiksavo 700 įvykių, ištirtas beveik kas antras nusikaltimas. Trečdalis nusikaltusiųjų – nepilnamečiai. Ypač daugėja sukčių.
„Žmonės tapo patiklūs ir pasiduoda sukčių apgaulėms. Per metus užfiksuoti 24 telefoninio sukčiavimo atvejai”, - teigia Šiaulių rajono policijos komisariato viršininko pavaduotojas Steponas Vaitkus. Anot pareigūno, sukčiai savo aukų ieško jau nebe tik telefonu, bet ir internetu. 
Prieš keletą dienų į policijos pareigūnus kreipėsi Šiaulių rajono Vijolių kaimo 24-erių metų gyventojas V. M. Vaikinas teigė, kad gruodžio 8-ąją nukentėjo nuo sukčių - internetu sumokėjo 400 litų avansą už automobilį „Audi A4”. Patiklus jaunuolis ir pinigus, ir mašiną matė kaip savo ausis. Apgavikas pirkinio nepristatė. 
S. Vaitkus pirkti mašinas internetu pataria itin atsargiai.
„Pirkti automobilį reikėtų tik iš žinomų pardavėjų. Tai, kad mašinos kaina kur kas žemesnė už rinkoje galiojančią, gali būti ženklas, kad pigesnis automobilis yra tiktai jaukas patikliems pirkėjams”, - pataria pavaduotojas.
Banko direktorės byla pasiekė teismą
Policijos vadai pasigyrė, kad baudžiamoji byla dėl Šiaulių banko Kuršėnų filialo direktorės iššvaistyto daugiau kaip milijono litų perduota prokuratūrai, o šioji ją jau perdavė teismui.
„Šiaulių naujienose” rašyta, kad praėjusių metų kovą minėtame Šiaulių banko filiale atliktas patikrinimas, po kurio ilgai direktoriavusi 44-erių metų moteris atleista už darbo drausmės pažeidimus. Ar bankininkystės veiksmas buvo kriminalinis nusikaltimas, ar aplaidaus darbo pasekmė, spręs teismas.
Šiaulių rajono keliuose pernai žuvo aštuoni žmonės - trimis žmonėmis mažiau nei 2008-aisiais. Policijos pareigūnai džiūgauja, kad sugriežtinus bausmes neblaiviems vairuotojams eismo įvykių dėl tokių vairuotojų kaltės sumažėjo daugiau kaip perpus.

Į viršų