Akmenės rajonas. Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Akmenės rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnė Ramunė Vėlavičienė susitiko su Akmenės r. savivaldybės Akmenės II kaimo bendruomenės „Akmenupis“ bei Padvarėlių kaimo bendruomenės „Padvarėliai“ nariais.

Susitikimų metu pareigūnė bendruomenės nariams pateikė informaciją, kaip apsisaugoti nuo telefoninių sukčių ir būti budriems, atidžiai disponuoti naująja valiuta. Pareigūnė ragino atidžiau tikrinti 20 ir 50 eurų banknotus, nes būtent šios kupiūros sudaro didžiąją dalį visų padirbtų eurų Lietuvoje. Pareigūnė taip pat paaiškino, į ką derėtų atkreipti dėmesį ir, tikrinant euro banknotų kupiūras, siūlė pasinaudoti Europos centrinio banko metodu – pačiupinėti, pavartyti ir pažiūrėti. „Esant bet kokiai abejonei ar įtarus sukčiavimo atvejį, raginu nedvejojant kreiptis į policiją“, pabrėžė R. Vėlavičienė.
Susitikimų su bendruomenių nariais metu taip pat buvo pristatyta ir saugios kaimynystės programa. Bendruomenės pareigūnė akcentavo, kad tik aktyvus ir geranoriškas tarpusavio bendravimas, supratimas ir pastangos padėti vieni kitiems, duos puikių rezultatų – visus sups maloni, draugiška ir geranoriška atmosfera, gyventojai galės jaustis saugūs.

Parengė Jorūnė DAUNORIENĖ

Į viršų