Šiaulių rajonas. Kuršėnų Vytauto Vitkausko bibliotekos Vaikų literatūros skyrius paminėjo Pasaulinę poezijos dieną. Bibliotekos darbuotojai kartu su poete Zita Gaižauskaite apsilankė lopšelyje-darželyje „Nykštukas“, lopšelyje-darželyje „Eglutė“ bei Kuršėnų vaikų globos namuose.

Į popietę „Eilėraščio keliu ateina Velykė“ atvykusi kaip Velykė (juk artėja šventos Velykos), poetė į savo pasakos veiksmą įtraukė ir vaikus. Paskirsčiusi vaidmenis, uždėjusi personažų kaukes, vedė miško takais, pavasarinio stebuklo link. Su pirmaisiais posmais atgijo briedis, vilkas, lapė, zuikiai, gandras, katinas, saulutė. Visi labai norėjo pabuvoti „aktoriais“.
Vaikų globos namuose, kur susirinko ne tik šių namų ugdytiniai, bet ir pradinių klasių moksleiviai iš Daugėlių mokyklos, viešnia pasakojo apie knygeles. Ragino vaikus skaityti, mokė saugoti ir mylėti knygeles, glausti prie širdelių – „neskaitoma knygelė pilna ašarėlių“.
Daugėlių mokyklos trečiokai (mokytoja Asta Startienė) inscenizavo autorės eilėraštį apie pavasario mėnesius. Vaikų globos namų mergaitės (vadovė Rasma Veličkienė) atliko dainą „Pertraukėlė“, o Laurita Jurlovaitė perskaitė savo kūrybos eilėraštį.

Parengė Jorūnė DAUNORIENĖ

Į viršų