Išeitis

Akmenės r. Apžiūrėdamas visų rajono ugdymo įstaigų teritorijų sutvarkymą, Švietimo skyriaus vedėjas leido sau pajuokauti, girdi, būtų daugiau rajone tvarkos, jeigu mokykloms ir darželiams būtų priskirta daugiau žemės.

Specifika

Pakruojis. Prie policijos komisariato susibūrusio Vaikų ir jaunimo klubo nariai kartu su taip vadinamu „problemiškuoju jaunimu” leidosi į žygį baidarėmis Mūšos upe. Pranešama, kad  jaunieji keliautojai plaukdami rinko plastikinius butelius, padangas, pjovė ir grėbė žolę, o vakarais kūreno laužą bei pramogavo. Taip sakant, derino, kas naudinga, su tuo, kas malonu. Kur paskui dėjo surinktą šlamštą – nė žodelio.

Vagys

Akmenės r. Susumavus akcijos „Saugokis vagies” rezultatus paaiškėjo, kad iki liepos 1 d. rajone užregistruotos 163 nusikalstamos veikos, iš kurių beveik 40 proc. - vagystės. Nesnaudžia ir kišenvagiai, kurie, pasinaudodami žmonių spūstimi, vien Naujosios Akmenės turgaus žuvies ir mėsos paviljonuose „nusavino” tris pinigines.

Paklausa

Radviliškio r. Nors medikai įspėja per karščius nevartoti jokio alkoholio, termometro stulpeliui pasiekus ir perlipus 30 laipsnių ribą, kaimo „kromeliuose” suaktyvėjo prekyba stipriu alumi. Noriai perkamas ir mineralinis vanduo. Šitaip gyventojai gelbėjasi nuo užklupusių karščių. Prekybininkai  pastebėjo, jog tuo pat metu smarkiai krito stipriųjų gėrimų paklausa.

Saliamonas

Joniškio r. Kepalių seniūnija turi daugiau kaip 100 kilometrų kelių tinklą. O štai lėšų jiems prižiūrėti – nė skatiko. Apie tai buvo informuota rajono ir šalies valdžia. Pasigirdo siūlymų suburti rajono ūkininkus ieškoti žvyrduobių, vežti ir savo pačių jėgomis remontuoti kelius.

Papiktinimas

Joniškis. Grupė miesto gyventojų pasipiktino Valstybės dienos minėjimui skirtose Šventose Mišiose Joniškio bažnyčioje nepamatę nė vieno valdininko ar politinių partijų atstovo. Panaši situacija buvo ir dedant gėles prie Nepriklausomybės paminklo. Pasipiktinusiųjų manymu, jei ne bažnyčios choristai, sudainavę „Lietuva brangi”, Valstybės dienos minėjimo Joniškyje kaip ir nebūta...

Aguona

Pakruojo r. Vietos detektyvai atskleidė, kur iš Mažionių kaimo ganyklos dingo karvutė Aguona. Šeimininkas karvės pasigedo vakare, o pėdsakai vedė upės link... Anot jo, karvė buvusi drausminga: niekada viena pati nuo bandos neatsiskirdavo. Atlikę kratas detektyvai žaląją vis tik surado... kaimynų šaldiklyje, sukapotą į gabalėlius.

Parengė  Romualdas BALIUTAVIČIUS
Į viršų