Joniškio rajonas. Sausio 13 d. Joniškio rajono savivaldybėje lydimi auklėtojos lankėsi Joniškio Mato Slančiausko progimnazijos šeštos klasės mokiniai. Vaikai susitiko su meru Gediminu Čepuliu, bendravo su administracijos darbuotojais.

Rajono meras Gediminas Čepulis pasakojo apie savo darbą, aiškino ką veikia Taryba, administracija, dalijosi mintimis apie Sausio 13-osios įvykius, atsakinėjo į vaikų klausimus, parodė darbo kabinetą.
Mero padėjėja Gintarė Valuckytė plačiau papasakojo apie tai, kaip išrenkama Taryba, kas jai vadovauja, kaip organizuojamas administracijos darbas. Vaikai, teisingai atsakę į klausimus, turėjo progą laimėti prizų su savivaldybės atributika.
Moksleiviai apsilankė Švietimo ir sporto, Vaiko teisių apsaugos, Teisės ir metrikacijos skyriuose, Infrastruktūros skyriaus Viešosios tvarkos poskyryje. Skyriuose vaikams papasakota kokias funkcijas jie vykdo, už kokią sritį yra atsakingi.
Bene įdomiausia moksleiviams buvo pamatyti Teisės ir metrikacijos skyriaus patalpas, kuriose registruojamos santuokos. Skyriaus atstovė taip pat papasakojo, kad jie taip pat registruoja ir gimimus, mirtis.

Parengė Jorūnė DAUNORIENĖ

Į viršų