2015-01-10 01

Akmenės rajonas. Akmenės rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje kūrybinė organizacija teatro projektai pristatė literatūrinę programą: Dviejų aktorių teatrą „Susitikimai be grimo“, kurią padovanojo rajono bibliotekininkams.
Akmenės r. nuotr.

Susitikime Aktorė Doloresa Kazragytė pasidžiaugė 2015 m. pasirodysiančia savo knyga „Švytintis rūkas“, kad gyvenime siekia pamatyti kasdienybėje mažus stebuklus: prasikalusią pienę šaligatvy, žydinčią alyvą, žvaigždyną, paukščių taką, apie žmogų, apie angelą, kuris kiekvieną iš mūsų saugo. Aktorė įdomiai papasakojo įspūdžius iš kelionės po Izraelį. Aktorė paskaitė poetės Stasės Bucevičienės eilėraščių ir poemos „Mums saulė pateka ir nusileidžia“ ir kt., rašytojų A. S. Egziuperi ir D. Livingstono kūrinių ištraukas.
Aktorius Petras Venslovas paskaitė poetų Anzelmo Lileikio, Algirdo Verbos „Senukai“, Vlado Vaitkevičiaus, Marcelijaus Martinaičio, Vytauto Mačernio „Prisikėlimas“, aukštaičių tarme perteikė klausytojams gyvenimo išmintį. Gerbiami aktoriai suvaidino komiškų situacijų iš kunigėlių gyvenimo, davatkėlių pasisakymų. Sužavėjo davatkėlė Domicėlė – aktorė D. Kazragytė, klebonas – aktorius P. Venclovas.
Viešosios bibliotekos direktorė Zita Sinkevičienė padėkojo už įspūdingą kūrybingą literatūrinę programą, už intelektualinį kūrybinį bendradarbiavimą. Pasidžiaugė, kad mokame ir galime džiaugtis, šypsotis, pamiršti mus supantį netobulą pasaulį, būti teisūs, išdidūs ir vieningi. Bent jau poezijos ir lietuviško žodžio apsuptyje.

Parengė Jorūnė DAUNORIENĖ

 

Į viršų