Pakruojo rajonas. Linkuvoje vyko vaikų ir jaunimo dienos. Linkuviečiai ir miesto svečiai buvo kviečiami prie paminklo Juozui Paukšteliui „Čia mūsų namai“. Improvizuotoje fotoateljė plušėjo nenuilstantis miesto fotografas Vidmantas Pėželis. Visi norintys galėjo prisėsti ant raudonosios sofos ir įsiamžinti  pasipuošę skrybėle, ūsais ar pasiėmę senovinį lagaminą.

Linkuvos kultūros centre griaudėjo roko atlikėjų koncertas. Susirinkusiems koncertavo grupė „Valanda“ iš Pasvalio ir Vaškų kultūros namų grupė „Marabu“. O vėliau buvo rodomas filmas „Emigrantai“ (režisierius Justinas Krisiūnas).
Kitą dieną gausus būrys vaikų su broliukais sesutėmis ir tėveliais sugužėjo į Linkuvos kultūros centrą. Čia buvo apdovanoti projekto „Susitikime kurti“ piešinių konkurso „Mano svajonė“ ir poezijos konkurso „Eilėraščių pieva“ laureatai.
Visus sužavėjo Ingos Norkutės režisuotas Šiaulių dramos teatro spektaklis vaikams „Kukučio kelionė“.
Po spektaklio kultūros centro kiemelyje savo ginkluotę ir aprangą demonstravo policijos ir gaisrinės pareigūnai. O į kultūros centro kiemą įriedėję net keturi MINI COOPER automobiliukai suteikė daug džiaugsmo ir vaikams, ir suaugusiems. Jie galėjo ne tik pasėdėti jų viduje, pasukioti vairą. Vaikai kruopščiai juos ištapė pačiais įvairiausiais piešinukais.
Vėliau šventė persikėlė Į Linkuvos parką. Čia gamtos prieglobstyje koncertavo Naisių vasaros teatras. Jie parodė programą „Beprotiškai fantastiškos maestro Vytauto Kernagio dainos“. Iliuzionistas Mario Tarasini užbūrė visus savo miklių rankų triukais. Padainuoti ir pašokti drauge kvietė atlikėja Milita Daikerytė. O gera nuotaika visus užkrėtė muzikinė teatrinė grupė „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“.

Parengė Jorūnė DAUNORIENĖ

Į viršų