Šiaulių apskrities policijos vadovas Egidijus Lapinskas ir Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis susitarė, kad kunigai padės kovoti su sukčiais. 
Vaido SIMANAUSKO nuotr.
 
 
Asta VOLKOVAITĖ
Vakar Šiaulių apskrities vyriausiajame policijos komisariate svečiavosi dvasininkai. Pareigūnų ir Dievo tarnų susitikimo metu kalbėta apie bendradarbiavimą mažinant nusikalstamumą. Manoma, kad per Mišias parapijų klebonų skaitomas pamokslas gyventojams padės labiau suklusti nei tas pats pamokymas išgirstas iš angelo sargo lūpų.
 
„Šiaulių naujienose” jau rašyta, kad kovą Šiaulių apskrities VPK vykdo prevencijos priemonę prieš sukčiais ir bando bendradarbiauti su parapijų klebonais. Vakar Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis bei Šiaulių apskrities VPK viršininkas Egidijus Lapinskas aptarė įvairius kovos su nusikalstamumu būdus.
 
„Mūsų ir Šiaulių vyskupijos teritorijos beveik sutampa. Žadame bendradarbiauti ne tik kovodami su sukčiais, bet ir plėtodami saugią kaimynystę bei užtikrindami saugų eismą”, - vakar susitikimo su žiniasklaidos atstovais metu kalbėjo policijos vadovas E. Lapinskas. 
 
Šiaulių apskrities VPK viršininkas sako, jog sutarta, kad sakydami pamokslus dvasininkai užsimins ir apie naujas sukčiavimo bangas bei kitus nusikaltimus. „Bandysime naudotis ir bažnyčių skelbimų lentomis, žadame ten kabinti savo prevencinę medžiagą. Manau, kad dvasininkai galės itin pasitarnauti”, - Dievo tarnų pagalba neabejoja E. Lapinskas.

Į viršų