(Publikuojama "Radviliškio naujienose")
 
Renalda SMALSYTĖ
Kad šiemet turėsime tokią šaltą žiemą, tikriausiai niekas nė sapne nesapnavo. Ir nesvarbu, ar šalčiu džiaugiamės, ar keikiame, nieko prieš motulę gamtą nepadarysi. Lieka tik susitaikyti ir atrasti ar prisiminti seniai pamirštus žiemos malonumus bei pramogas. Išgirdęs sinoptikų prognozes, kad artimiausiu metu šalčiai pasitraukti neketina, Savivaldybės įmonės  „Radviliškio komunalinės paslaugos“ direktorius Mindaugas Strigockis sugalvojo radviliškiečiams padovanoti čiuožyklas.
 
Nieko nelaukusi sausio 22 dieną „Radviliškio komunalinių paslaugų“ komanda savo lėšomis nuvalė sniegą nuo krepšinio aikštelės prie Radviliškio rajono policijos komisariato, apliejo ją vandeniu, palaukė, kol užšals ir pakvietė aplinkinių daugiabučių namų gyventojus dovaną išbandyti. Bendrovė planuoja prie daugiabučių namų įrengti ir daugiau čiuožyklų bei tikisi, kad tokios čiuožyklos ateityje taps gražia tradicija.  
 
Čiuožyklomis virto krepšinio aikštelės
 
UAB „Radviliškio komunalinės paslaugos“ direktorius Mindaugas Strigockis „Radviliškio naujienoms“ pasakojo, kad idėja daugiabučių namų gyventojams padovanoti čiuožyklas kilo spontaniškai.
 
„Tiesiog važiuojant į darbą toptelėjo tokia mintis. Ją susirinkimo metu pasakiau komandai. Komanda pritarė. Pagalvojome, kur ir kaip reikėtų čiuožyklas padaryti ir ėmėmės darbo“, - prisimena M. Strigockis. 
 
Krepšinio aikštelė prie Radviliškio rajono policijos komisariato pasirodė puiki vieta - aikštelė apšviesta, todėl žiemos pramogomis besimėgaujantiems radviliškiečiams čia saugu. Nuvalę sniegą ir paruošę krepšinio aikštelę čiuožyklai UAB „Radviliškio komunalinės paslaugos“ atvežė vandens ir juo užpylė aikštelę. Netrukus krepšinio aikštelė-čiuožykla sulaukė pirmųjų šaltuko nebijančių ir pramogų ištroškusių čiuožėjų. 
 
Čiuožykla prie Radviliškio rajono policijos komisariato - ne vienintelė, kurią „Radviliškio komunalinės paslaugos“ dovanoja radviliškiečiams. Dar viena krepšinio aikštelė Eibariškių mikrorajone (prie buvusios dujų kontoros) čiuožykla virs artimiausiomis dienomis. 
 
„Čiuožyklomis paversime tiek krepšinio aikštelių, kiek pageidaus daugiabučiuose namuose gyvenantys radviliškiečiai. Žinote, mes glaudžiai susieti su daugiabučių namų gyventojais, ypač su tais, kurių namus administruojame. Mes jiems teikiame paslaugas. Visko būna - ir susipykstame, ir gražiuoju bendraujame, tačiau taip jau yra. Nusprendėme nustebinti daugiabučių namų gyventojus ir padovanoti jiems dovaną“, - sako UAB „Radviliškio komunalinės paslaugos“ direktorius Mindaugas Strigockis. 
 
Tikisi, kad čiuožyklos bus paklausios ir puoselėjamos
 
„Radviliškio komunalinių paslaugų“ vadovas pažymėjo, kad įrenginėjant čiuožyklą prie jos buvo keli „žiopliai“, kurie stebėjo darbus ir skubėjo aikštelę išbandyti. 
„Tikiu, kad aikštelės bus paklausios, ypač jas turėtų mėgti vaikai. Juk čiuožiant nebūtina turėti brangią įrangą. Galima čiuožti avint pačiūžas ar paprastais lygesnį padą turinčiais batais, rogutėmis“, - sako M. Strigockis. 
 
Ne paslaptis, kad lauke įrengtos čiuožyklos labai priklausomos nuo oro sąlygų. Kas jas nuvalys, kai pasnigs? Kas atnaujins, jei staiga oras atšils ir čiuožyklos paviršius bus sugadintas? 
M. Strigockis sako, kad jei daug prisnigs, sniegą nuo čiuožyklų nuvalys „Radviliškio komunalinės paslaugos“. Tačiau lengvu sniegeliu ir „profilaktine“ čiuožyklos priežiūra turėtų pasirūpinti čiuožėjai. 
 
„Naudodamasis proga norėčiau paprašyti, kad vaikai ir kiti čiuožėjai ne tik atsargiai čiuožtų ir saugotų vieni kitus, bet ir prižiūrėtų čiuožyklą, kad kuo ilgiau ja būtų galima naudotis. Jei truputį pasnigs, galėtų sniegą nuvalyti į kraštus. Žinoma, jei prisnigs daug, aikštelę nuvalysime mes, savo jėgomis. Ir čiuožyklos paviršių atnaujinsime, jei reikės“, - pažadėjo UAB „Radviliškio komunalinės paslaugos“ vadovas. 
 
Komunalininkų žingsnis - sveikintinas
 
Sužinojęs, kad Savivaldybės bendrovė „Radviliškio komunalinės paslaugos“ radviliškiečiams dovanoja čiuožyklas, Radviliškio rajono savivaldybės administracijos direktorius Vitolis Januševičius buvo maloniai nustebintas. 
 
„Ką čia bepasakysi. Įmonė čiuožyklas pasisiūlė įrengti savo lėšomis. Nors išlaidos ir nedidelės, tačiau vis tiek jie čiuožyklas įrengia savo sąskaita. Noriu tikėti, kad ne tik vaikams, bet ir kitiems radviliškiečiams tai bus puikus būdas praleisti laisvalaikį ir atsipūsti. Džiugu, kad gimsta tokios idėjos, kurios daug nekainuoja, tačiau žmonėms suteikia džiaugsmo ir malonumo“, - gerą iniciatyvą palaiko V. Januševičius. 
 
Radviliškio rajono savivaldybės administracijos direktorius pripažįsta, kad ši bendrovės „Radviliškio komunalinės paslaugos“ dovana radviliškiečiams - sveikintinas žingsnis. 
„Juk žinome, kad daugiabučių namų administratoriui ne visada pavyksta gražiuoju sugyventi su daugiabučių namų gyventojais. Kiek žmonių, tiek nuomonių, reikia į visas įsiklausyti ir priimti sprendimus, kurie tenkina daugumos interesus. Visada atsiras nepatenkintų, tačiau „Radviliškio komunalinės paslaugos“ stengiasi palaikyti gerus santykius su gyventojais. 
Bendrovės „Radviliškio komunalinės paslaugos“ laukia didelė užduotis - suteikti išsamią informaciją apie naująją daugiabučių namų modernizavimo programą. Jų laukia didelis darbas kalbantis su gyventojais, pateikiant atsakymus į jiems rūpimus klausimus. Tikiu, kad ir patys radviliškiečiai nori gyventi atnaujintuose namuose. Baisus tas ekonominis sunkmetis, nežinomybė, todėl ir reikia rasti atsakymus į visus klausimus, kad būtų viskas aišku nuo pradžių iki galo“, - sako Radviliškio rajono savivaldybės administracijos direktorius V. Januševičius. 
 
Vadovas visada pasisakė už tai, kad daugiabučius namus radviliškiečiai suskubtų renovuoti kuo greičiau, kad spėtų pasinaudoti naująja renovavimo tvarka, pagal kurią daugiabutį namą renovavę gyventojai po renovacijos mokėdami už šildymą ir renovaciją neišleis nė lito daugiau, nei prieš renovaciją.  
   
Reikia ir bendruomenės aktyvumo bei nusiteikimo
 
Pagyręs „Radviliškio komunalinių paslaugų“ vadovus ir kolektyvą už iniciatyvą, V. Januševičius pažymėjo, kad reikia ir pačios bendruomenės iniciatyvos.
 
„Jei tik norėsime, viską turėsime. Svarbu pačių žmonių noras. Bendrovė parodė puikų pavyzdį, kaip idėja gali virsti realybe be didelių finansinių išlaidų ir suteikti džiaugsmo. Jei norėsime turėti čiuožyklas, nebaisios bus ir oro permainos. Teko lankytis Danijoje. Ten masės žmonių čiuožė ant įrengtos čiuožyklos. Ir tokios žemos temperatūros nereikia. Galima čiuožyklą išlaikyti ir kai lauke - pliusinė temperatūra. Tik noro reikia. Jei radviliškiečiai norės, galbūt tai taps gražia tradicija“, - mano V. Januševičius. 
 
Radviliškio rajono savivaldybės administracijos direktorius primena, kad čiuožimas – ne tik pramoga, bet ir sveikas sportas. Ir kūną pamankštini, ir lauke galvelę pravėdini. Tačiau nereikėtų pamiršti šiltai apsirengti. O jei dar atsinešus karštos kavos ar arbatos, sumuštinį ar sausainį – geresnio ir pigesnio laisvalaikio praleidimo būdo su draugais ar šeima tikriausiai nė nerastumei. 
Į viršų