Šiaulių rajonas. Įprasta knyga – surišti ar susiūti popieriaus lapai, kuriuose atspausdintas tekstas. Šiais metais „Knygos šventėje“ Bubių mokyklos 1-5 klasių mokiniai susipažino su knygų įvairove. Mokiniai gilino žinias apie knygos istoriją, sužinojo, kad knygų būta ir kitokių.

Džiugu, kad atlikus anketos „Aš ir knyga“ apklausą, paaiškėjo, jog dauguma mokinių skaito savo malonumui. Šventės metu mokiniai susipažino su netradicine – ritinine knyga, kurią pristatė technologijų mokytoja Salvija Zakienė su penktokėmis.
Neįprastai sukosi mokytojos Salvijos bei mokinių paruoštos knygelės – filmo vaizdai pagal V. V. Landsbergio jaunesniojo pasaką „Lapės Ksenofobijos gyvenimo filmas“, kurią skaitė penktokės Emilija Karpinskytė ir Fausta Kairytė. O mokinės Austėja Palubinskytė ir Gedvilė Bizinaitė visus įtikino, kad autoriaus V. V. Landsbergio knygas skaityti tikrai verta. Vėliau džiaugėmės pačių mokinių pagaminta ritinine knyga – „Linkėjimai mokyklai“. Eiles, linkėjimus bei nuostabius piešinius ant ilgo popieriaus lapo nuoširdžiai kūrė 1-5 klasių mokiniai, o penktokai gamino ir apipavidalino pačią ritininės knygos dėžutę.
Šventės pabaigoje prizais buvo apdovanoti aktyviausi mokyklos skaitytojai.

Parengė Jorūnė DAUNORIENĖ

Į viršų