2015-03-20 01

Radviliškio rajonas. Jaunoji pianistė, Radviliškio muzikos mokyklos aštuntos klasės fortepijono specialybės mokinė Eglė Plukaitė su tėveliais ir mokytoja Vera Silickaja dalyvavo jaunųjų talentų, laureatų, pelniusių aukščiausius apdovanojimus tarptautiniuose konkursuose, pagerbimo ceremonijose Prezidentūroje ir Vyriausybėje.
Radviliškio r. nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentūroje jaunuosius muzikus priėmė ir pasveikino Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Šventiniame koncerte Vyriausybėje juos pasveikino LR Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius. Radviliškiui šioje šventėje atstovavusios E. Plukaitė ir jos mokytoja metodininkė V. Silickaja pagerbtos už 2014 metais Italijoje, Roseto mieste jau aštuntą kartą vykusiame jaunųjų muzikantų tarptautiniame konkurse „ITALIA AWARA“ į gimtąjį miestą parvežtą nugalėtojų taurę.
E. Plukaitę ir jos mokytoją V. Silickają pasveikino ir Radviliškio rajono savivaldybės meras Darius Brazys. Jis talentingai jaunajai pianistei ir jos mokytojai įteikė pinigines premijas ir padėkojo joms už Radviliškio vardo garsinimą Lietuvoje ir užsienyje.

Parengė Jorūnė DAUNORIENĖ

Į viršų