Simono Daukanto gimnazijoje jau antrus metus iš eilės surengta respublikinė moksleivių  užsienio kalbų konferencija „Jei aš būčiau mokytojas... Įdomi ir kūrybiška užsienio kalbos pamoka moksleivio akimis”.

Konferenciją organizavo gimnazijos mokytojai Inga Vainorienė, Rasa Rimkevičienė, Vida Gulbinienė, Vanda Vainorienė, o dalyvavo ne tik Šiaulių mokyklų mokiniai ir mokytojai, bet ir svečiai iš Kėdainių, Telšių, Tytuvėnų, Anykščių, Raseinių, Šeduvos, Akmenės. Renginį pradėjo Simono Daukanto gimnazijos jaunieji aktoriai savo mini spektakliu „Kalba – valdovė”.

Mokiniai ir mokytojai svarstė, kokia turėtų būti užsienio kalbos pamoka, kurioje mokinys įgytų ne tik teorinių žinių, bet ir praktinės kalbinės patirties. Renginio dalyviai ne tik pristatė savo pranešimus, diskutavo, bet ir išrinko patį kūrybiškiausią pranešimą, praktiškiausią idėją, mokinių simpatijų ir mokytojų simpatijų nominacijos vertą pranešimą. Konferencijos dalyviai pateikė daug įdomių idėjų sėkmingam užsienio kalbų mokymui.  

Respublikinė moksleivių  užsienio kalbų konferencija „Jei aš būčiau mokytojas... Įdomi ir kūrybiška užsienio kalbos pamoka moksleivio akimis” tapo puikiu idėjų banku tobulinant užsienio kalbos mokymą Lietuvos mokyklose.
 
"Šiaulių naujienų" inf. 
Į viršų