Šiaulių rajonas. Gruzdiečiai rinkosi į renginį „Ir ruduo mane įkvepia...“, skirtą šio krašto šviesuolio Vlado Žemecko atminimui. Renginys vyko trimis etapais – buvo suorganizuota paroda, koncertas bei vakaronė. Tai pirmasis renginys iš planuojamo renginių ciklo, skirto žymiems Gruzdžių krašto žmonėms. Vienas iš renginio iniciatorių – Gruzdžių bendruomenės narys Rimgaudas Petras Kiela.

Parodoje „Kitaip“ gruzdiečiai pristatė darbelius iš antrinių žaliavų. Įsimintinų, originaliausių darbų autoriai: Vita Baranauskienė, sukūrusi sieninį laikrodį, Virginija Vilčiauskaitė - šviestuvą, Rita Gaidamavičiūtė – dekupažo darbelį ir Justas Šufinskas - rankinę.
Antrasis šventės etapas – koncertas. Jame dalyvavo Vlado Žemecko dukra su vyru - Kauno muzikinio teatro solistai Živilė ir Jonas Lamauskai. Fleita grojo žemietė Asta Krisčiūnaitė su savo kolege ir mokinėmis, dainavo Šiaulių rajono kultūros centro mišrus choras „Gija“, šoko šiuolaikinių šokių kolektyvo mergaitės, pasirodė Gruzdžių šeimos lėlių teatras „Abra Kadabra“, vadovaujamas Jurgitos Jasiškytės.
Šventės metu netrūko geros nuotaikos, pagarbos ryškų pėdsaką Gruzdžių žemėje palikusiems žmonėms, nepristigo dainų, šokių, vaišių bei linksmų atrakcijų ir dovanų.

Parengė Laima SIMAITYTĖ

Į viršų