Vaida SKIRMANTIENĖ
Valstybinės sienos apsaugos išplatintame pranešime spaudai pranešama, kad trečiadienį Radviliškyje Valstybės sienos apsaugos tarnybos Šiaulių rinktinės pasieniečiai sulaikė kontrabandinių cigarečių krovinį. 
 
Šiaulių užkardos operatyvininkai, turėdami informacijos, kad 40-metė radviliškietė neteisėtai disponuoja akcizais apmokestinamomis prekėmis, patikrino vieną namą Radviliškyje ir šalia jo esančias pagalbines patalpas.
 
Atvykusiems Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnams moteris prisipažino, jog išvietėje saugo neteisėtai įsigytas akcizines prekes. Iš viso buvo aptikta 3500 pakelių cigarečių „Minsk 5 Superslims“ su baltarusiškomis banderolėmis.
 
Pasak Šiaulių rinktinės operatyvininkų, prekyba kontrabandiniais rūkalais jau tapo šios sulaikytosios moters šeimos verslu. 
 
Šiemet, gegužės mėnesį, Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnams jau buvo įkliuvęs moters sutuoktinis. Pastarasis automobilio bagažinėje ir įvairiose transporto priemonės salono vietose buvo paslėpęs septynis tūkstančius pakelių cigarečių „Minsk Superslims“ su baltarusiškomis banderolėmis. 
Prieš mėnesį pareigūnai sulaikė ir devyniolikmetį radviliškiečių sūnų. Jis savo automobilio „Volkswagen Golf“ salone, bagažinėje, durelėse ir po variklio dangčiu neteisėtai gabeno 2900 pakelių cigarečių FEST 7 su baltarusiškomis banderolėmis.
 
Po apklausos Šiaulių rinktinėje sulaikyta moteris buvo paleista. Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis jai pradėta administracinė byla. Radviliškietei gresia bauda nuo 10 iki 20 tūkstančių litų.

Į viršų