Įsibėgėjus pasėlių ir žemės ūkio naudmenų deklaravimui, per pirmąją savaitę savo valdas deklaravo 3522 ūkininkai. 

VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centro duomenimis, daugiausiai paraiškų pateikta Radviliškio rajono savivaldybėje - 179. Nemažai deklaruota Alytaus (173), Plungės (160) ir Utenos (151) rajonų savivaldybėse. 

Pasak VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centro generalinio direktoriaus pavaduotojos Birutės Martuzevičiūtės, pradėtų pildyti, bet nepatvirtintų paraiškų yra kur kas daugiau. 

Šiemet paraiškų teikimo tvarka skiriasi tuo, kad neliko popierinių (analoginių) paraiškų, teikiamų Nacionalinei mokėjimo agentūrai, visi laukai įbraižomi tik elektroniniu būdu.

Šiuo metu VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centro specialistai vykdo ūkininkų mokymo ciklą rajonų savivaldybėse. Jau apmokyti Biržų, Marijampolės, Rokiškio, Anykščių, Pasvalio, Joniškio, Kelmės rajonų ūkininkai. Mokymas vyks dar dvi savaites. Artimiausiu metu numatyta apmokyti Kėdainių, Jonavos, Raseinių, Jurbarko ir kt. savivaldybių ūkininkus.

Žemės ūkio naudmenų ir pasėlių deklaravimas tęsis iki birželio 15 dienos. Pavėluotai paraiškas bus galima teikti ir iki liepos 12 dienos, tačiau tuomet už kiekvieną be pateisinamos priežasties pavėluotą dieną galutinė paramos suma mažinama 1 procentu. 
ELTA 
Į viršų