Radviliškio rajonas. Šeduvos gimnazijoje gyva Kaziuko mugės tradicija. Šiemet aktyvios mokytojos pasiūlė sugrįžti šimtmečiu į praeitį ir prisiminti „jomarką“, kuris kelias dienas vykdavo Vilniuje, Katedros aikštėje. Visi kibo į darbus: buvo kuriamos dekoracijos ir kostiumai, kurie nukeltų į to meto laikmetį, gaminami įvairūs rankdarbiai, kepami gardėsiai.

Šeduvos – mažosios Lietuvos kultūros sostinės – gatvėmis riedėjo žirgo traukiama karieta, lydima neįprastais rūbais apsirengusios raitelės. Karietoje sėdintys šventiškai pasipuošę kviesliai ragino visus apsilankyti Kaziuko mugėje. Praeiviai šypsojosi, sveikino, o Šeduvos kultūros ir amatų centro muzikantai užgrojo maršą. Prie Specialiojo ugdymo skyriaus pasirodžiusį kinkinį džiaugsmingai pasitiko mugės dalyviai ir svečiai. Po linksmų liaudiškų mokinių dainų, visi sugužėjo į mugę.

Prie įėjimo į salę specialiai įrengtame tvartelyje gyvais balsais visus pasitiko antys, ėriukai ir vištos. Prekyvietėje po laikinomis stoginėmis nekantravo jaunieji prekeiviai. Jie ant stalų turėjo pačių įvairiausių dirbinių, suvenyrų, vazonėliuose išaugintų želmenų.

Lankytojams smaližiams netruko kepinių: meduolių, vaflių, keksiukų, riestainių. Savo gaminius siūlė ne pirmus metus mugėje apsilankantys socialiniai partneriai – Radviliškio technologijų ir verslo mokymo centro mokytojai ir mokiniai. Čia net ir išrankiausiam pirkėjui buvo kas veikti!

Visi šurmuliavo, prekes derėjo ir pirko. „Jomarke“ apsilankė ne tik gimnazijos mokiniai, bet ir Šeduvos lopšelio-darželio ugdytiniai, globos namų gyventojai, Šeduvos miesto neįgaliųjų draugijos nariai.

Į viršų