Šiaulių rajonas. Praėjusią savaitę Vyriausybėje apdovanoti geriausi 2015 metų mokytojai.

Treti metai iš eilės tarp geriausiųjų šalies mokytojų – Kuršėnų mokyklų mokytojai. Šiemet įvertinta ir metų mokytoja išrinkta Stasė Riškienė, Šiaulių r. Kuršėnų Pavenčių mokyklos anglų kalbos mokytoja ekspertė, iniciatyvi, kūrybiška, atsakinga ir novatoriška mokytoja.

Po premijos įteikimo kalbėjusi mokytoja S. Riškienė sakė: „Džiaugiuosi, kad šiandien esu mokytoja ir kad esu čia. Šis apdovanojimas džiugina ir įpareigoja. Jis labai svarbus, bet man ne mažiau svarbus ir po pamokos mokinės pasakyta padėka – „ačiū, buvo puiki pamoka“. Ji dėkojo visiems savo mokiniams, mokyklos vadovams, kolegoms ir savo šeimai, vyrui ir dviem sūnums, kurie kartu su ja dalyvavo apdovanojimo šventėje.

2011–2012 m. S. Riškienė parengė ir įgyvendino tarptautinį Europos Komisijos programos „Comenius“ klasių mainų projektą „Pašėlę, bet saugūs internete“. 2013 m. mokytojos ruošta klasė laimėjo respublikinį „Euroscola“ konkursą ir buvo apdovanota kelione į Europos Parlamentą. Į tarptautinę veiklą mokytoja stengiasi įtraukti ir savo kolegas. 2014 m. mokytoja S. Riškienė parengė, laimėjo ir pradėjo įgyvendinti tarptautinį EK programos „Erasmus+“ projektą „Mokytojų mobilumas mobiliojo mokymo sistemos tobulinimui“. Taip pat pedagogė kasmet vykdo Europos Komisijos mokyklinio bendradarbiavimo programos „eTwinning“ projektus, o nuo 2011 m. yra šios programos ambasadorė Lietuvoje. Mokytoja gerai žinoma Lietuvos švietimo bendruomenei kaip mobiliųjų įrenginių diegimo ugdymo procese ekspertė.  Nuo 2013 m. mokytoja nuolat konsultuoja Lietuvos mokyklų bendruomenes ir įvairių dalykų mokytojus apie mobiliųjų įrenginių taikymo ugdymo procese principus, metodus bei naujoves ir t. t. 2014 metais S. Riškienė buvo išrinkta Šiaulių rajono Metų mokytoja.

Į viršų