Praėjusi vasara šiauliečių atmintyje paliko puikių įspūdžių. Miestiečiai sako, kad nuotaikos negadino net greitai besikeičiantys lietuviški orai.

Diana JANUŠAITĖ
Vieni smagiai leido laiką su savo vaikais ir anūkais, kiti keliavo po Lietuvą, šiltuosius kraštus, treti prižiūrėjo savo sodo darželius, ketvirti tiesiog pramogavo.
Šiauliečių teigimu, visada galima atrasti ką veikti. Tereikia tik panorėti ir pasukti galvą. Taip pat reikėtų nesiskųsti, kad niekas nieko neorganizuoja, o imtis iniciatyvos patiems.
Siekiant pabėgti nuo rutinos galima tiesiog pasigaminti naują patiekalą. Miegoti po žvaigždėtu dangumi, skaityti knygas, plaukioti vandens telkiniuose, iškylauti gamtoje. Arba organizuoti neįprastas rungtynes. Pavyzdžiui, palenktyniauti, kas greičiau suvalgys obuolį.
Smagiai leisti laiką galima nebūtinai tik vasarą. Rudenį pats metas išsitraukti guminius batus, pasiimti krepšį ir eiti grybauti. Verta paruošti gėrybių atsargų žiemai. Taip pat ruduo puikiai tinka ilgiems pasivaikščiojimams, dvasinėms paieškoms.

Gabrielė: „Ramiai ilsėjausi“
– Atostogavau, ilsėjausi ir bandžiau susirasti darbą. Buvau Palangoje, Juodkrantėje. Man labiausiai patinka ramus poilsis, kai niekur nereikia skubėti. Taip pat leidau laiką gamtoje. Kultūriniuose renginiuose nesilankiau, tačiau žinau, kad Šiauliuose jų netrūko.

Kęstutis: „Tarnavau Dievui“
– Į Graikiją važiavau uždarbiauti, buvau Ukrainos Biblijos koledže. Šią vasarą daugiau dėmesio skyriau Dievui. Dievas yra viskas mūsų gyvenime: tai laimė, šviesa, meilė. Šiauliuose nieko įdomaus nenuveikiau, nes neturėjau laiko.

Mindaugas: „Buvau mieste“
– Laiką leidau mieste, lankiausi kine. Važiavau prie vandens telkinių, maudžiausi Talkšos ežere. Išvažiuoti niekur nesinorėjo. Pažiūrėkite, Šiauliai kurortinis miestas. Kur dar važiuoti? Pavyzdžiui, čia vos ne kasdien vyksta koncertai, įvairūs renginiai. Šiauliai gražus miestas, čia gera gyventi.

Giedrė: „Dirbau, atostogavau“
– Pusę metų gyvenau Anglijoje, pusę – Australijoje, o į Šiaulius grįžau tik aplankyti draugų ir tėvų kapų. Labai mėgstu keliauti, leisti laiką gamtoje. Man didžiausia vertybė – grynas oras. Pagal galimybes sportuoju, nors kartais pritingiu.

Stasė: „Buvau namie, sode“
– Dirbau, bet laisvalaikiu lankiausi pas vaikus. Daug laiko praleidau su anūke. Krapštinėjausi sodo darželyje. Oras darbui sode buvo tinkamas, tik trūko drėgmės, todėl derlius nekoks. Domina kultūros renginiai Šiauliuose. Laukiu „Šiaulių dienų“, taip pat naujojo teatro sezono.

Alvidas: „Ilsėjausi, keliavau“
– Ilsėjausi savo mėgstamoje vietoje – tarp Palangos ir Šventosios. Labiausiai mėgstu laiką leisti aktyviai, pavyzdžiui, važinėti dviračiu. Vasarą stengiausi ir pailsėti, ir pakeliauti. Keliauju tiek, kiek leidžia galimybės. Šiauliuose taip pat veiklos netrūksta. Manau, taip sako tik tie, kurie patys nieko neveikia.

Greta: „Buvau kaime pas mamą“
– Buvau Turkijoje, vėliau ilsėjausi kaime pas mamą. Mokiausi, grojau. Ruošiausi ir morališkai tebesiruošiu studijoms, išvykimui į Vilnių. Daugiausiai laiko praleidau gamtoje, buvau prie jūros. Dažniausiai renkuosi ramų poilsį, nes per mokslo metus ir taip daug judėjimo.

Jonas: „Aktyviai leidau laiką“
– Atostogas praleidau namuose, Plateliuose prie ežero ir vieną pusdienį Palangoje. Rinkausi aktyvų poilsį: bėgiojau, važinėjau dviračiu, žaidžiau krepšinį, tinklinį. Manau, kiekvienas žmogus, jeigu nori, atranda ką veikti. Renginių pasiūlos yra pakankamai daug, galbūt reikėtų mažiau dejuoti ir patiems ką nors organizuoti. Galvoti, ką aš daryčiau kitaip, o ne skųstis, kad niekas nieko nedaro.

Aušra: „Skaitėme knygas“
– Buvome Ventspilyje, Šventojoje, Palangoje. Stengėmės daugiau keliauti. Šiauliuose pramogų arba neieškome, arba nerandame. Vasarą gamtoje dažniau skaitome knygas.

Živilė: „Nenuobodžiavau“
– Keliavau, ilsėjausi. Buvau pajūryje, už Lietuvos ribų. Keliavome su dviračiu. Laiką leidome ir aktyviai, ir pasyviai. Manau, kad vasara buvo labai produktyvi. Aišku, labai didelių įspūdžių trūko, bet viskas buvo labai harmoninga. Lietuviški orai taip pat poilsiui netrukdė.

Stasys: „Daugiausiai dirbau“
– Visą vasarą dirbau. Aišku, šiek tiek pagyvenau ir savo malonumui. Važiavome prie vandens telkinių, kai turėjome laiko, kepėme šašlykus. Šiemet niekur toliau neišvažiavome. Gal žiemą kur nors į šiltesnius kraštus nuvažiuosime. Nesportavau, tokio amžiaus sportą man jau reikėtų pamiršti, tegul sportuoja jaunesni. Jiems renginių netrūksta, o mes geriau tik pavaikščiosime bulvaru.

Rasma: „Prižiūrėjau sūnelį“
– Dirbau, o atostogas leidau pajūryje. Daugiausia laiko praleidau Šiauliuose ir Šiaulių rajone. Dažnai važiuodavome į sodą. Šiaip daugiausia laiko skyriau savo mažajam sūneliui. Su juo niekada nenuobodu ir yra ką veikti.

 

Į viršų