Savaitgalį Šiaulių miestas triukšmingai atšventė 779-ąjį gimtadienį. Tris dienas trukusios šventės metu Saulės miesto gatvėse šurmuliavo šventiškai nusiteikę šiauliečiai ir miesto svečiai, kuriems liūdėti neleido įvairūs renginiai, koncertai, mugės ir kitos pramogos.

Ieva LIUBŠYTĖ
Tad, atslūgus šventiškoms nuotaikoms ir vėl visiems grįžus į įprastą gyvenimo ritmą, nusprendėme pasivaikščioti po nurimusias Šiaulių gatves ir paklausti mūsų miestiečių, kaip jie vertina vykusias „Šiaulių dienas“.
Dauguma sutiktų Saulės miesto gyventojų tvirtino, kad liko labai patenkinti „Šiaulių dienų“ metu vykusiais renginiais. Pasak jų, miesto šventėje tikrai buvo ką pamatyti ir ką nuveikti.
Tačiau atsirado ir tokių, kurie teigė, kad „Šiaulių dienos“ juos šiek tiek nuvylė. Esą Šiaulių centriniame bulvare šurmuliavusioje mugėje kainos stipriai „kandžiojosi“, o vakare miesto gatvėse ką veikti turėjo tik svaigiuosius gėrimus mėgstantys žmonės.

Kamilė: „Iš atsiliepimų sprendžiu, jog buvo smagu“
– Gaila, bet apie „Šiaulių dienas“ nieko negaliu pasakyti, nes visas dienas dirbau. Tačiau kiek teko matyti ir pasiklausyti, susidariau nuomonę, kad jos buvo ganėtinai įdomios, dalyvavo nemažai žmonių. Tad iš atsiliepimų sprendžiu, jog buvo smagu.

Onutė: „Nusivyliau vakarine programa“
– Aš kaip tik vakar šia tema labai daug diskutavau. Šiaip dieninė programa buvo labai smagi, bet kalbant apie vakarinę programą, tai nežinau, kam ji buvo skirta. Susidarė toks įspūdis, kad vakarinė programa buvo skirta tiems, kurie mėgsta alkoholį, nes su vaikais vakare tikrai nebuvo kur išeiti ir ką pamatyti. Tad tikrai tuo nusivyliau. O mūsų valdžiai siūlyčiau pasekti pavyzdžiu tų savivaldybių, kurios pritaria blaivių švenčių organizavimui.

Karolina: „Girdėjau, kad buvo brangi mugė“
– Deja, „Šiaulių dienų“ renginiuose nedalyvavau, nes buvau išvažiavusi į kitą miestą pas tėvus. Bet girdėjau, kad daug žmonių sudomino tautodailės ir amatų mugė ir kad ši mugė buvo brangi. Dar girdėjau, jog daug kam patiko šventės metu vykę koncertai. Pati nesigailiu, kad nepavyko dalyvauti „Šiaulių dienose“, bet manau, jog tokios šventės miestui yra labai reikalingos. Nors truputėlį pasigendu kažkokios tai įvairovės, nes visos tos šventės labai panašios.

Bronė: „Manau, kad šventė pavyko“
– Savaitgalį vykusios „Šiaulių dienos“ man labai patiko. Didžiausią įspūdį paliko tautodailės ir amatų mugė, kur išvydau tikrai daug įdomių, dar nematytų darbų. Taip pat mane sužavėjo ir vykęs pučiamųjų orkestro koncertas. Iš tiesų viskas buvo labai gražu. Tad manau, kad ši šventė tikrai pavyko.

Ramutė: „Man patiko viskas“
– Apie šią miesto šventę galiu atsiliepti tik gerai. Man patiko viskas – ir į mugę atvežti meno dirbiniai, ir paveikslai, ir dar daug kas. Tik tiek, kad viskas buvo labai brangu. Tačiau nepaisant to, centrinis Šiaulių bulvaras buvo labai gražus, žmonės šventiškai nusiteikę, tad Šiauliams linkiu, kad visada išliktų toks pat gražus, svetingas miestas.

Arvydas: „Tokių švenčių norėtųsi daugiau“
– Aš tikrai nepraleidau progos dalyvauti „Šiaulių dienų“ metu vykusiuose renginiuose ir galiu pasakyti, kad viskuo likau patenkintas. O labiausiai man patiko paskutinis koncertas, vykęs prie Talkšos ežero šeštadienį. Ir koncertas, ir fejerverkai buvo įspūdingi. Taigi, tokių švenčių norėtųsi dažniau.

Povilas: „Vykę koncertai nušluostė nosį Vilniui“
– Galiu pasakyti, kad „Šiaulių dienų“ metu vykę koncertai man paliko didžiulį įspūdį ir, manau, jie netgi nušluostė nosį Vilniui. O taip sakau todėl, kad dalyvavau ir „Sostinės dienose“ . Aišku, Vilnius didesnis miestas, gal ten vyko daugiau visokių mugių, bet po „Šiaulių dienų“ galiu patikinti, kad ir Šiauliai neatsiliko nuo Vilniaus.

Aušvydas: „Prie džiazo scenos trūko žmonių“
– Dalyvavau ir džiaugiuosi „Šiaulių dienų“ metu prie Talkšos ežero vykusiu puikiai suorganizuotu tarptautiniu bigbendų festivaliu „Big band festival Šiauliai 2015“. Vienintelis trūkumas buvo, kad prie džiazo scenos nesusirinko pakankamai žmonių. Prie pagrindinės scenos žmonių buvo daug, o prie Talkšos ežero pastatytos scenos žiūrovų, mano nuomone, buvo per mažai. Tai čia toks vienintelis trūkumas, o daugiau visko pakako, buvo smagu.

Jovita: „Viską vertinu labai gerai“
– Vykusios „Šiaulių dienos“ man tikrai patiko. Kadangi auginu vaiką, tai daugiausiai laiko praleidome miesto centriniame bulvare vaikščiodami po muges, pirkdami skanumynus. Iš tiesų šia švente tikrai nenusivyliau ir ją vertinu labai gerai.

Sigitas: „Nebuvo nieko, kas mane nuviltų“
– „Šiaulių dienų“ metu viskas buvo labai gražu, veiklos tikrai netrūko. Aišku, kaip visada miesto centriniame bulvare šurmuliavo prekybininkai, o tai man labai patiko. Taip pat likau patenkintas ir penktadienį vykusiais koncertais, nes į juos buvo sukviestos geros grupės. Nieko tokio, kas mane nuviltų ar sukeltų nepasitenkinimą, tikrai nebuvo.

Danguolė: „Šiemet „Šiaulių dienos“ buvo išskirtinės“
– Nors šioje šventėje buvau ne visas dienas, bet kiek teko pabuvoti, tai viskuo likau patenkinta. Tad galiu pasakyti, kad tokios šventės miestui yra labai reikalingos. Man atrodo, kad šiais metais „Šiaulių dienose“ dalyvavo labai daug žmonių, labai daug amatininkų, buvo visokių atrakcijų, ko anksčiau nebūdavo. Šiemet „Šiaulių dienos“ buvo išskirtinės, o žmonės buvo labiau atsipalaidavę, linksmesni, šventiškiau nusiteikę.

Virginija: „Užsienyje tokių švenčių nėra“
– Nors nedalyvavau visuose „Šiaulių dienų“ metu vykusiuose renginiuose, bet galiu drąsiai pasakyti, kad renginiai buvo labai gražūs. Aš pati dirbu užsienyje ir ten tokių švenčių nėra. Tad džiaugiuosi, kad lietuviai yra išskirtiniai ir moka organizuoti tokias gražias šventes. Pastebėjau, kad visi žmonės buvo labai gražiai apsirengę, galėjai paskanauti labai gero maisto, reikėjo tik turėti pinigų ir tuomet švęsti iki valios.

 

Į viršų