Artūro STAPONKAUS nuotr. Tikriausiai nesuklysime teigdami, kad svarbiausias šio mėnesio įvykis – Rio de Žaneire (Brazilija) vykstančios olimpinės žaidynės. Viso pasaulio dėmesį prikaustęs didžiausias sporto renginys svarbus ir Lietuvai, nes mūsų šalies garbę olimpiadoje gina 67 stipriausi  sportininkai.

Deja, kol kas olimpinėse žaidynėse lietuviams sublizgėti nepavyko, o didžiausia apmaudo banga nuvilnijo po to, kai Rūta Meilutytė moterų 100 m plaukimo krūtine rungtyje užėmė septintąją vietą ir neapgynė olimpinės čempionės titulo. Nusivylimo šūksnių išgirdome ir tuomet, kai pirmasis Lietuvos tenisininkas olimpinėse žaidynėse Ričardas Berankis savo pasirodymą baigė jau po pirmosios kovos.

Tad vedami olimpinės karštinės patraukėme į Šiaulių miesto gatves ir paklausėme šiauliečių, kaip jie vertina lietuvių pasirodymą Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse.

Šiauliečiai mūsų sportininkų teisti neskubėjo ir beveik visi tvirtino, jog sportas yra sportas, tad kol kas, jų manymu, lietuviams sekasi neblogai. Žinoma, daugelis neslėpė apmaudo dėl R. Meilutytės nesėkmės, tačiau džiaugėsi, kad ji pateko į finalą ir teigė, jog vis vien ją stipriai palaiko. Taip pat šiauliečiai sakė, jog kažką vertinti dar yra sunku, nes pasirodė ne visi lietuviai. Mūsų miesto gyventojai mano, kad medalius į Lietuvą dar gali parvežti krepšininkai, irkluotojai, boksininkai bei L. Asadauskaitė.

Kristina: „Viskas normaliai“
– Žinokit, aš olimpiadą stebiu, kai pavyksta. Bet kiek žinau, tai manyčiau, kad kol kas lietuviams sekasi tikrai normaliai. R. Meilutytės užimtą septintą vietą taip pat vertinu neblogai. Kaip Lietuvai, tokiai mažai šaliai, tai gana geras pasiekimas. O kaip pasirodys kiti mūsų šalies sportininkai, bus matyti – nieko neprognozuoju.

Lukas: „Tikiu krepšininkais ir L. Asadauskaite“
– Norėtųsi, kad lietuviams labiau sektųsi. Tačiau manau, kad kol kas viskas klostosi gan padoriai. Aišku, gaila, kad taip nepasisekė R. Berankiui. O kalbant apie krepšinį, tai lietuviams čia stresas, bet kol kas mūsiškiams sekasi neblogai. Tad manau, kad medalius dar gali iškovoti mūsų krepšininkai ir Laura Asadauskaitė, kuria aš visada labai tikiu.

Rita: „Labai gaila R. Meilutytės“
– Kol kas lietuvių pasirodymą olimpiadoje vertinu gerai. Tik man labai gaila R. Meilutytės. Manau, kad jai koją pakišo ir anksčiau patirta rankos trauma. O šiaip dar tikiu, kad lietuviams pasiseks. Medalius dar gali iškovoti mūsų šalies irkluotojai ir, aišku, krepšininkai.

Vytautas: „Nepaisant visko, išliekame laimėtojais“
– Žinoma, kad palaikau R. Meilutytę, nepriklausomai nuo to, jog ji užėmė tik septintą vietą. Manau, jog pasauliniu mastu tai yra labai gražus rodiklis ir bet kokiu atveju išliekame laimėtojais. O dėl visų tų sportinių niuansų, tai man labai nepatinka, kad olimpiadoje dalyvauja į dopingo skandalą įsivėlę sportininkai. Tai realiai iškreipia olimpiados prasmę.

Mindaugas: „Viską vertinu teigiamai“
– Viską vertinu teigimai ir viskas čia gerai. Manau, kad tinkamą rezultatą parodyti, kuris lemtų medalius, yra pakankamai sudėtinga. Juk į olimpiadą vis dėlto susirenka tik patys geriausi. Tad šnekant apie startus, kuriuose pergalę lemia sekundės dalys, tai vis tiek veikia ir žmogiškasis faktorius ir ta riba tarp laimėjimo bei pralaimėjimo yra labai plona.

Ritonė: „Buvau plaukikė, tad suprantu Rūtą“
– Dėl R. Meilutytės gal žmonės turėjo per daug vilčių. Juk ji iš po traumos, pavargusi, o aš, kaip pati buvusi plaukikė, ją suprantu. Tai, kad Rūtai puikiai sekėsi Europoje, nereiškia, jog ji sau lygių neturės ir olimpiadoje. Ten suvažiavo labai stiprios priešininkės iš Amerikos. O kaip toliau lietuviams seksis olimpinėse žaidynėse, parodys laikas.

Roma: „Mes pripratę, kad arba pirmi, arba niekaip“
– Manau, kad lietuviams olimpiadoje sekasi labai normaliai. Aišku, mes pripratę, kad arba pirmi, arba niekaip. Tačiau viskas normalu, yra taip, kaip ir turi būti. Savaime aišku, kad norisi, jog lietuviai parvežtų tų medalių, bet čia jau kaip pavyks. Aš visus lietuvius, nesvarbu, kokia tai sporto šaka, labai stipriai palaikau.

Jolanta: „Kol kas Lietuvai nesiseka“
– Deja, galiu pasakyti, kad kol kas Lietuvai nesiseka. Norėtųsi geresnio rezultato. Tikiuosi, kad mums dar pavyks iškovoti tų pergalių. Medalių tikiuosi iš mūsų krepšininkų. Turbūt ne aš viena į juos dedu didžiausias viltis, tačiau kaip viskas bus, pamatysime.

Žydrūnė: „Lietuviai – tikri šaunuoliai“
– Aš manau, kad viskas su ta olimpiada yra gerai. Aišku, nėra kažkokių įspūdingų pasiekimų, bet man iš šono viskas atrodo labai puikiai. Svarbiausia, kad mūsų sportininkai atstovauja Lietuvai, kovoja, patenka į finalus, tad jie – tikri šaunuoliai.

Auksas: „Tikėjomės geresnių rezultatų“
– Prisipažinsiu, jog tikėjomės, kad lietuviai pasieks geresnių rezultatų, o ypač R. Meilutytė. Tačiau yra, kaip yra. Bent jau mūsų krepšininkams olimpiados pradžia – sėkminga. O šiaip tikiuosi, jog medalius dar laimės mūsų irkluotojai, gal dar kažkam pasiseks. Tiesiog viską parodys laikas.

Tatjana: „Nežiūriu olimpiados“
– Žinokit, aš visai nestebiu olimpinių žaidynių. Tad nelabai galėčiau atsakyti, ką manau apie ten dalyvaujančius lietuvius, nes net nežinau jų pasiekimų. O priežastis, kodėl nestebiu olimpiados labai paprasta – nėra kada žiūrėti televizoriaus.

Ričardas: „Dar vis laukiame geriausių“
– Aišku, kol kas olimpiadoje nėra labai sublizgėjusių lietuvių, bet juk dar ne visi pasirodė. Tad vis dar laukiame geriausių. O kol kas aš tikrai nesu nusivylęs, nes nereikia pamiršti, kad olimpiada yra visų sportininkų svajonė. Žinoma, kad joje netrūksta jaudulio, kartais kažkas nepavyksta, visokių gi dalykų sporte yra. Manau, kad dar kažką parodys mūsų irkluotojai, boksininkai, be abejo, krepšininkai. Taigi dar laukia nemažai bemiegių naktų.

Į viršų