Muziejų naktis – visoje Europoje populiarus renginys. Aktualizuojant Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį ir Europos kultūros paveldo metus pasirinkta tema „Modernėjanti Lietuva“.  

Gegužės 19-ąją Šiaulių mieste į  Europos muziejų nakties nemokamus renginius pakvies net 13 muziejų, kurie pasiūlys įvairių ekskursijų ir edukacinių programų.  

Muziejų naktis jau pamėgo daugelis šiauliečių, o kai kurie susidomėjo ir žada išbandyti naujas pramogas.

Birutė: „Kodėl gi neapsilankius – kiti po klubus vaikšto...“
Tik dabar išgirdau, kad toks renginys vyks netrukus. Kiti nuolat po klubus vaikšto, o čia gal įdomesnis užsiėmimas. Teks sudalyvauti.

Adelė: „Gal nueisiu, netoli gyvenu“
Aš prie pat muziejaus gyvenu. Ch. Frenkelio rūmus žinau, kitus dar apžiūrėsiu. Nuo 19 valandos, sakot, tai dar nevėlu, aplankysiu.

Liudas: „Geras dalykas, bet šiemet negalėsiu“
Girdėjau. Užpernai dalyvavome. Labai geras dalykas. Kapeikėlę sutaupai ir įdomu. Puikiai laiką praleisti galima. Mano šeima jau išsibarstė, tik dukra Šiauliuose liko. Ji visokių pramogų iniciatorė. Bet šiemet sūnus į vestuves susiruošė. Teks anūką Klaipėdoje prižiūrėti.

Robertas: „Mums įdomu. Aplankysim su šeima ir draugais“
Viskas įdomu, priklauso nuo oro. Žiūrėsime programą internete, išsirinksime. Su gatvės muzika dar  smagiau bus.

Genutė: „Būtinai nueisim – senjorėms kaip tik“
Ooo, žvalgomės po bulvarą – kažkas vyksta. Visai nežinojome, kad jau šeštadienį tiek renginių. Mums įdomu, mėgstame pasivaikščioti.

Neringa: „Kuo daugiau renginių, tuo maloniau“
Ypač mums, senjorėms, tinka pasivaikščioti, papramogauti. Laiko turime. Dabar žinosime ir apsilankysime.

Deimantė: „ Nedalyvausiu šiemet, deja“
Lauksiu, kol vaikelis ūgtels. Dabar toks amžius, kai nori viską paliesti, o muziejui tyla reikalinga. Nebent traukinukus apžiūrėsime. Šiauliuose  tik kartą esu buvusi. Nors dabar Šiaulių muziejai atsigauna, infrastruktūrą tobulina. Pavyzdžiui, Fotografijos muziejus stipriai modernėja. Manyčiau, kad tokie renginiai galėtų dažniau vykti, nebūtinai nemokamai.

Airida: „Ant Fotografijos  muziejaus stogo dar neteko būti“
Stengsiuosi sudalyvauti, kuo daugiau muziejų aplankyti. Skubi į darbą, leki, net nežinai, kad tokių įdomių dalykų būna. Savaitgalį sužinojau, pasidomėsiu programa.

Gintarė: „Šiauliams reikia judesio, be jokios abejonės dalyvausime“
Visur einame. Vaikas – mažiausia problema: ir pamiega, ir padalyvauja. Ir Frenkelio vilą lankysime, ir Radijo, Dviračių muziejus. Šiauliuose ir taip mažoka veiksmo, bulvare vos vienas kitas žmogelis praeina. Reikia gyvybės, tegu atsigauna.

Aurelija: „Taip, taip. Ne visur suspėjame, bet dalyvaujame“
Karybos centras būtų įdomu, Geležinkelio muziejus. Planuosimės, kad apeitume.

Justas: „Puiku, kad yra įvairovė, kaip praleisti laiką“
Manęs nedomina, bet puiku, kad yra įvairovė, pasirinkimas, kaip praleisti laiką. Visi renginiai skleidžia gerą žinią. Nežinau, neįsivaizduoju, ar bus galimybė ištrūkti. Paprastai  iki vėlumos sėdime ir dirbame prie savų projektų.  

Rosita: „Labai norėčiau,  bet dirbsiu tuo metu“
Labai reikalingas, įdomus renginys. Džiugu, kad tai vyksta Šiauliuose. Fotografijos muziejus man patinka. Esu ne kartą buvusi terasoje. Nuo stogo nuostabi Šiaulių panorama, seni ir nauji stogai. Įspūdingai atrodo.

Į viršų