Šiauliuose jau nukirsta nemažai medžių. Paguldyti planuojama – dar šimtus. Šiauliečiams tai nepatinka. Pirmiausia jie sukilo ginti Kaštonų alėjos, o dabar kovoja už miesto Centrinį parką. Gyventojai nori, kad atsakingi miesto valdžios atstovai būtų išmintingi, puoselėtų  istoriją, želdinius, o ne juos naikintų.
Gyventojams nesuprantama, kodėl reikia naikinti augalus, kurių paskirtis mieste valyti orą, gaminti deguonį, kuris mums gyvybiškai svarbus. Anot jų, medžių kirtimas – nepagarbos gyvybei rodymas ir nusikaltimas.

Rasa: „Be abejonės“
– Turėtų atsižvelgti, nes medžiai mūsų plaučiai. Atsakymas vienareikšmis, kitos nuomonės neturiu. Mano aplinkos žmonės yra tos pačios nuomonės. Būtų labai gaila, jeigu Kaštonų alėjoje medžius nukirstų, juk aš čia užaugau.

Romas: „Turėtų nuspręsti specialistai“
– Manau, medžių likimą turėtų nuspręsti specialistai. Jeigu jie patvirtintų, kad medžiai iš tiesų serga, tada nesipriešinčiau jų naikinimui. Pažiūrėkite, juk mieste tikrai yra vietų, kur akivaizdžiai matosi, kad medžiai neprižiūrėti. Savivaldybė želdiniams turėtų skirti daugiau dėmesio.

Deimantė: „Turėtų atsižvelgti“
– Medžių nereikėtų kirsti, jie miestui suteikia jaukumo. Miesto valdžia tikrai turėtų atsižvelgti į tokią šiauliečių nuomonę. Reikia kažką daryti, nenoriu, kad Kaštonų alėjoje visus medžius iškirstų. Miesto Centriniame parke taip pat tik ligotus medžius reikėtų guldyti.

Saulius: „Žinoma“
– Nereikėtų medžių kirsti, gražu, kai jie yra. Šiaulių miesto valdžia į tokią nuomonę tikrai turėtų atsižvelgti. Galbūt ir patys šiauliečiai turėtų aktyviau išreikšti savo nuomonę, rengti protesto akcijas. Pats tokioje akcijoje mielai dalyvaučiau.

Artūras: „Sunku pasakyti, kodėl mūsų negirdi“
– Medžių neturėtų kirsti, juk jie tiek daug metų stovi. Gaila būtų, jeigu jų nebeliktų. Kai Tilžės gatvėje iškirto medžius, tai kažkaip labai tuščia paliko. Miesto valdžia turėtų paisyti šiauliečių nuomonės, sunku pasakyti, kodėl mūsų negirdi. Turbūt patiems šiauliečiams už medžius reikėtų aktyviau pakovoti.

Algirdas: „Būtinai“
– Medžiai turi būti, jų griežtai negalima kirsti, juk medžiai miesto puošmena, grožis. Miesto valdžia būtinai turėtų mus išgirsti. Turbūt mums reikia apsikabinti medžius, kad jų nekirstų. Net neįsivaizduoju, kaip dar būtų galima valdžios nuomonę pakeisti.

Brigita: „Būtų gaila, jeigu neatsižvelgtų“
– Neįsivaizduoju gamtos be medžių, būtų labai tuščia. Miesto valdžia turėtų į tai atsižvelgti, nes vis tiek šiauliečiai tarp tų medžių išaugę, būtų tikrai gaila, jeigu juos iškirstų. Nežinau, ką reikėtų padaryti, kad valdžia mus išgirstų. Turbūt tiesiog apeliuoti į jų sąžinę.

Mindaugas: „Savaime suprantama“
– Būtų gaila, jeigu Kaštonų alėjoje nebeliktų medžių, tik į situaciją reikėtų pažvelgti ir iš kitos pusės. Štai Palanga, Vilnius atsinaujina, kažkaip atsinaujinti reikėtų ir mums. Projektai patvirtinti, naujus medžius pasodins, viskas bus gerai, reikia žiūrėti į priekį. Miesto valdžiai šiauliečių nuomonė turėtų rūpėti, juk ir daro viešus svarstymus, leidžia žmonėms išsisakyti.

Alvydas: „Turėtų“
– Nereikėtų visų medžių nukirsti, nes tada nebeliktų miesto veido. Žalumos pas mus ir taip jau mažai belikę. Nežinau, kodėl miesto valdžia neatsižvelgia į tokią šiauliečių nuomonę, turbūt to valdžios reikėtų paklausti.

Indrė: „Turėtų paisyti šiauliečių nuomonės“
– Jeigu medžiai keltų pavojų žmonių sveikatai, tadat juos būtų galima nukirsti. Jeigu medis po langais užstoja šviesą, žydėjimo metu kelia alergiją, tada medį taip pat būtų galima pašalinti. Tik Kaštonų alėjoje medžių nereikėtų kirsti, juk tai labai graži, išskirtinė vieta. Miesto valdžia turėtų atsižvelgti į šiauliečių nuomonę, nes jeigu nepaisys, bus labai liūdna.

Albertas: „Reikalingas dialogas tarp šiauliečių ir valdžios“
– Kai kuriuos medžius kirsti reikia, juk medžių šaknys gadina šaligatvį, plyteles kilnoja. Sveikus, nekenkiančius aplinkiniams – palikti. Reikia pagalvoti, kuriuos medžius palikti, kuriuos – ne. Miesto valdžiai žmonių nuomonė taip pat turėtų rūpėti. Reikalingas dialogas tarp šiauliečių ir valdžios.

Ona: „Mūsų nuomonė turėtų rūpėti“
– Medžių nereikėtų kirsti, juk tai miesto grožis, jų labai gaila. Miesto valdžiai mūsų nuomonė turėtų rūpėti. Reikėtų efektyvesnio dialogo tarp valdžios ir gyventojų. Patys šiauliečiai taip pat už medžius turėtų aktyviau pakovoti.

Į viršų