Atėjus pavasariui taip norisi išsivaduoti iš šiltų jau pabodusių drabužių ir suspindėti kitomis, naujomis pavasario spalvomis. Atšilus orams daugelis skuba į parduotuves įsigyti naujų drabužių, batų, aksesuarų, bižuterijos gaminių. Tad nusprendėme paklausti šiauliečių ir miesto svečių, ar jie pavasarį atnaujina savo garderobą. Daugelis respondentų teigė, kad visada stengiasi atnaujinti savo garderobą, nori išsiskirti ir jaustis ne tik patogiai, bet ir gražiai. O kiti išmeta pasenusius drabužius, seka įvairias nuolaidas ir pavasario sezonui apsiperka iš anksto, kai yra mažesnės kainos.

Petras: „Stengiuosi atsinaujinti“
– Striukę naują įsigijau, seną paltą, kepurę jau padėjau į spintą. Pagal galimybes stengiuosi įsigyti naujų daiktų. Specialiai pinigų netaupau, kad atnaujinčiau savo garderobą, bet stengiuosi atsinaujinti, juk kažko reikia. Tikiu, kad moterys labiau nori atsinaujinti.

Nijolė: „Kiekvieną pavasarį įsigyju kažką naujo“
– Stengiuosi, bet tik tiek, kiek leidžia galimybės. Kiekvieną pavasarį įsigyju tai, kas yra gražu. Pavyzdžiui, rūbą, papuošalą, avalynės, bižuterijos. Žinoma, reikia ir taupyti, nes kitaip nieko nebus.  Madų nelabai seku, man svarbu, kad būtų patogu, man tiktų. Turiu savo grožio ir stiliaus supratimą, noriu jaustis patogiai, į nieką nesistengiu lygiuotis. Nebuvo dar taip, kad draugė įsigytų tokį pat rūbą, bet jei taip atsitiktų, tada stengtumėmės tą pačią dieną taip pat nesirengti.

Jurgita: „Visada stengiuosi įsigyti kažką naujo“
– Visada stengiuosi įsigyti kažką naujo. Lietuvoje nelabai perku, nes kainos yra didelės, įsigyju tik tai, kas yra būtina. Perku internetu ar pas vyrą užsienyje. Sukneles nelabai mėgstu, man geriau patogi avalynė, kelnės, švarkeliai. Kas patinka, tą ir rengiuosi, tik, žinoma, ne bet kaip. Svarbu, kad būtų patogu ir gražu, jog nebūtų baisu prieš žmones pasirodyti. Nuo vasario mėnesio jau pradedame  žiūrėti, ko reikia nupirkti. Kartais reikia ir pataupyti, jei yra patinkantis labai daiktas, bet didelės kainos. Dabar ir vyrai stengiasi atnaujinti savo garderobą. Jie tampa didesni madų ieškotojai nei moterys.

Edmundas: „Atsinaujinu žiemą“
– Pavasarį – ne, žiemą atnaujinu, nes žiemą būna išpardavimai. Tuo metu stengiuosi apsipirkti pavasario sezonui. Žiemą pradedu planuoti, kaip atrodysiu pavasarį. Nusiperku liemenę, marškinius, avalynės. Taupyti netenka, nes žiemą nusiperki pigiau nei pavasarį. Šiek tiek žmona mano madą reguliuoja, pats žiūriu įvairias tendencijas, kas yra madinga, stebiu komandos narių aprangą. Savo mėgstamo prekės ženklo neturiu, renkuosi patogius rūbus. Aišku, prekės ženklas atspindi kokybės santykį, bet ne visada.

Jolanta: „Kiekvieną pavasarį atsinaujinu“
– Visada atnaujinu. Stengiuosi nusipirkti suknelių, batų, rankinę. Madų neseku, nesistengiu į kažką lygiuotis. Turiu savo nuomonę, neturiu mėgstamo prekės ženklo, nes esu individualistė, labiau mėgstu pati siūtis rūbus arba kažką kombinuoju. Turiu savo siuvėjas. Kiekvieną pavasarį atsinaujinu. Dabar artėja sūnaus gimtadienis, tad pas siuvėją siuvamės drabužius. Šiam pavasariui  ieškau batelių, bet dar neradau.

Danguolė: „Jau dabar ieškau naujų drabužių ir kitų daiktų“
– Jau dabar einu ieškoti naujų drabužių ir kitų daiktų. Tokio amžiaus žmogui būtina į kainas pažiūrėti. Dabar ieškau batelių, trumpos striukės, auskarų, gal dar ką nors gražaus pamatysiu. Tokio amžiaus jau turiu visko, ko man reikia. Man svarbu yra kaina, bet norisi minkštesnio, švelnesnio audinio, nesinori sunkių, tokius jau metu lauk. Madų neseku, nebėra prieš ką pasimaivyti, viena gyvenu.

Povilas: „Pavasarį atnaujinu savo garderobą“
– Taip, pavasarį atnaujinu savo garderobą. Neseniai nusipirkau odinę striukę, kelnes, marškinius. Žiūriu, kad būtų balansas tarp grožio ir patogumo. Pavyzdžiui, kai sportuoju, renkuosi „Adidas“,  „Nike“ ar „Asics“ prekės ženklus, nes tai yra kokybiški prekės ženklai. Esu studentas, todėl ypač reikia taupyti, visada atsidedu tam tikrą dalį pinigų.

Aldona: „Būtinai atsinaujinu, juk pavasaris“
– Taip, būtinai, kaip neatnaujinsiu, juk pavasaris. Įsigyju to, ką leidžia galimybės, visko juk norisi. Kasdien nekeičiu savo garderobo, bet norisi ir aprangos, ir avalynės naujos. Madų neseku, mano amžiui nebereikia madų. Atsižvelgiu, kad atitiktų dydis, jog viskas būtų savo normose. Galimybės leidžia, todėl labai taupyti naujam garderobui netenka.

Daiva: „Kiekvieną sezoną stengiuosi atsinaujinti“
– Taip, be abejo. Madų neseku, labiau patinka klasikinis stilius. Perkant daiktą aktualiausia yra  kainos ir kokybės santykis. Labiau perku brangesnį, jei tai geresnis audinys, kokybė, pavyzdžiui, avalynė. Labiau žiūriu į kokybę. Man labiau patinka apsipirkti parduotuvėse nei internetu. Norisi  pasimatuoti, pačiupinėti. Finansus nelabai reikia reguliuoti, kiekvieną sezoną stengiuosi atsinaujinti. Ko tuo metu reikia, tą ir įsigyju. Pavyzdžiui, pavasariui įsigijau gerą puspaltį, batelius.

Edmundas: „Iš spintos išmetu nenaudojamus drabužius“
– Tiesiog iš spintos išmetu tai, kas buvo nenaudojama, iš naujo atrandu kitus drabužius. Nesąmonė yra tai, kad kiti seka madas, aš to nedarau. Rengiuosi tai, kas man yra patogu. Šią striukę dėviu jau   penktą sezoną. Man svarbu, iš kokių kokybiškų medžiagų yra pagaminta, o paskui tik kaina. Grožis yra tai, kas funkcionalu. Aš suprantu moteriškes, kurios nori būti gražios prieš drauges, prieš vyrus.

Aldona: „Nori nenori, bet vis tiek reikia atsinaujinti“
– Atnaujinu, juk nori nenori, bet vis tiek reikia atsinaujinti. Galvoju įsigyti suknelę, kuri tiktų vasarai. Truputį madas seku, bet nesigaudau, žiūriu, kas man tinka. Viskas yra svarbu: kaina, kokybė. Taip ir derini, laviruoji. Daugiau mėgstu geresnius daiktus, geriau rečiau apsipirkti, bet turėti geresnį drabužį.

Janina: „Kiekvieną pavasarį atsinaujinu“
– Pavasarį stengiuosi atsinaujinti savo garderobą. Tai darau pagal nuotaiką, pagal išmonę, išgales. Stengiuosi įsigyti suknelių, megztinių, batelių. Kiekvieną pavasarį atsinaujinu, nors ir turiu drabužių, bet žiūriu, kokios šiuo metu yra mados. Stengiuosi sekti madas, nes tada yra smagiau ir įdomiau. Pati dekoruoju, siuvuosi drabužius, stengiuosi būti autentiška. Nuo pat vaikystės mėgau pati siūti, net savo išleistuvių suknelę pasisiuvau. Drabužis turi atitikti figūrą, man svarbu yra audinys, spalva. Jei bus išskirtinė proga, tada nepagailėsiu ir pinigėlių geresniam drabužiui.

Į viršų