Šv. Velykos yra ne tik Kristaus atgimimo, bet ir gamtos pabudimo, pavasario pradžios šventė, kuri suburia šeimas prie įvairiausių valgių ir gėrimų nukrauto stalo. Tad paklausėme šiauliečių, kaip jie šventė šią ypatingą šventę. Šiauliečiams šv. Velykos yra šeimos šventė, kurią reikia švęsti su pačiais artimiausiais žmonėmis. Daugelis margino margučius, juos rideno ir daužė, tačiau jau atsiranda ir tokių, kurie nebemargina, o numargintų įsigyja parduotuvėse.

Linas: „Šiais metais dirbau“
– Šiais metais šv. Velykų nešvenčiau, nes dirbau. Darbe taip pat neišėjo švęsti.

Stanislava: „Gerai pašventėme“
– Gerai pašventėme šv. Velykas. Išskirtinių šventimo tradicijų neturime, šiais metais buvau pas dukrą. Pavalgėme pietus, o daugiau visą laiką praleidau namuose. Valgėme kiaušinius. Kiaušinių neridenome, nes orai buvo labai prasti.

Indrė: „Šventėme su namiškiais“
– Puikiai, šventėme namuose su namiškiais. Mūsų tradicijos, kaip ir visų lietuvių: dovanėlės, margučiai. Marginome kiaušinius su svogūnų lukštais, jų neridenome, nes visus suvalgome. Šv. Velykos man yra šeimos šventė.

Augustė: „Važiavau pas senelius“
– Važiavau pas senelius, pas juos marginome margučius, juos gražinome, puošėme, po to juos daužėme. Man labai patiko, kaip mano mama margino margučius: ji užklijavo servetėlę ant kiaušinio, atrodė kaip dekupažas. Viskas pavyko, tai tik sustiprino kiaušinį, tad turėjau progą laimėti. Man šv. Velykos yra ne draugų, o tik šeimos šventė.

Audronė: „Atšventėme su šeimyna“
– Atšventėme gerai, su šeimyna, taip ramiai. Turėjome margučių, su šeimyna pasėdėjome prie šv. Velykų stalo. Šiais metais nesistengėme kiaušinių marginti išskirtinai, jie buvo dažyti su vašku arba su svogūnų lukštais. Šv. Velykos man yra šeimos šventė, tradicija.

Ramutė: „Šventėme su šeima“
– Atšventėme ramiai, su šeima, atvažiavo anūkai su savo šeimomis, taip ir pabuvome. Kiaušinius margino mano jaunimas, su vašku, su svogūnų lukštais, su žolytėmis. Jaunimėlis stengiasi vis kažko mandresnio paieškoti. Šv. Velykos man, kaip ir šv. Kalėdos, yra šeimos šventės, kitaip ir būti negali.

Orinta: „Šiais metais – šeimos rate“
– Šiais metais buvo ramiai, šeimos rate. Kiekvienais metais marginame margučius, juos ridename,  pabūname kartu su šeima prie šv. Velykų stalo. Antrąją dieną galima eiti pas draugus, pas kitus gimines į svečius, bet pirmoji diena yra tikra šeimos šventė, kai susėdame visi  kartu.

Aldona: „Bandėme išgauti želmenų spalvą“
– Šv. Velykas švenčiu su savo šeima, o džiaugtis turiu kuo, nes šeimoje auga 4 anūkai. Marginome margučius, po to juos ridenome, džiaugiamės, išdykavome ir buvome visa šeima kartu. Mano sūnus buvo išvykęs, per kiekvienas šventes degdavau žvakutę, kad jis grįžtų. Dabar visi esame namie ir šventes švenčiame puikiai. Šiais metais bandėme išgauti želmenų spalvą ant margučių, kuri yra reta.

Virgilija: „Nors lietingos, bet labai smagios“
– Gražiai švenčiau. Kaip gerai, kai yra laisvų dienų, viskas vyksta ramiai, nereikia skubėti. Man labai patinka dažyti kiaušinėlius su vašku, kaip ir vaikystėje, su svogūnų lukštais. Nors lietingos, bet labai smagios šiais metais buvo šv. Velykos. Man tai tikrai šeimos šventė.

Adolfas: „Švenčiau su šeima“
– Šv. Velykas švenčiau su šeima. Buvau po ligos, todėl ir šv. Velykų šventimas buvo nedidelis, nors šeimos narių buvo susirinkę nemažai. Kiaušinius dažėme įvairiai: su dažais, klijavome ant jų lipdukus. Man tai yra šeimos šventė.

Vitas: „Buvau su šeima“
– Buvau su šeima, atvažiavo visi pas mus iš Vilniaus, užsienio. Aš pats nemoku marginti, bet buvo kas margino – su vašku, servetėlėmis, mano nuomone, geriau kiaušinius marginti su svogūnų lukštais, nes yra gražu ir greita. Man tai yra šeimos šventė, tokia tradicija pas mus. Mūsų šeimoje yra ir lietuvių, ir rusų, todėl Šv. Velykas švenčiame tiek lietuviškai, tiek rusiškai.

Sigitas: „Visada puikiai atšvenčiu“
– Visada puikiai atšvenčiu. Žaidėme tradicinius žaidimus, ridenome kiaušinius, užėmiau antrąją vietą, pirmasis buvo toks pyplys, vaikai moka žaisti. Kiaušinius nebelabai marginame, nusiperkame jau numargintus. Anksčiau labiau margindavome. Man tai yra šeimos šventė.

Į viršų