Talkšos ežeras, tyvuliuojantis beveik pačiame Šiaulių miesto centre, yra didžiausias šiauliečių traukos centras. Miesto gyventojai pasakoja, kad ten lankosi visais metų laikais. Žiemos metu miestiečiai su rogutėmis ir slidėmis ledu keliauja iš vienos ežero pakrantės į kitą, kur kalvotose vietovėse mėgaujasi žiemos sportu. Pavasarį ir vasarą važinėja įrengtais dviračių takais, vaikščioja nutiestais pėsčiųjų takeliais. Daugiausiai laiko praleidžia prie įspūdingo dydžio „Geležinės lapės“, puikiai matomos iš bet kurio Talkšos ežero kranto.
Taip pat šiauliečiai laisvalaikį leidžia Šiaulių miesto parkuose, Prisikėlimo aikštės skvere, pėsčiųjų bulvare.

Miranda: „Saulės laikrodžio aikštėje“
– Su dukryte lankomės Saulės laikrodžio aikštėje, nueiname prie „Geležinės lapės“, vaikščiojame po šalia esantį energinį labirintą. Ten yra žaidimų aikštelė, kur susirenka daug vaikų. Vasarą dažnai pasivaikštome pėsčiųjų bulvare. Į Prisikėlimo aikštę einame rečiausiai, nes ten vaikams nelabai yra ką veikti.

Vanda: „Muziejuose“
– Lankomės Šiaulių mieste esančiuose muziejuose, kartais nuvažiuojame į Kryžių kalną. Stengiamės dažniau nueiti ir į mieste vykstančius koncertus. Nueiname ir prie „Geležinės lapės“, ypač tomis dienomis, kai ten vyksta renginiai.

Titas: „Salduvės parke“
– Kai atšyla oras, dažniausiai lankomės Salduvės ir kituose miesto parkuose. Tiesiog ten leidžiame laiką su draugais, bendraujame ir vaikščiojame. Labai džiaugiamės, kad bus renovuojama Prisikėlimo aikštė, juk neveltui ji yra miesto širdyje. Apskritai, manau, kad Šiauliuose yra pakankamai vietų, kur galima praleisti laiką. Aišku, jeigu sutvarkytų Centrinį parką, būtų dar smagiau.

Laima: „Nelabai yra kur nueiti“
– Šiauliuose nelabai yra kur nueiti. Pavyzdžiui, mūsų Centrinis parkas labai apleistas, ten eiti nesinori. Tik pėsčiųjų bulvaras labai gražus, juo iš tiesų smagu vaikščioti. Gal dar išskirčiau Talkšos ežero pakrantę, ten taip pat nuostabi vieta, puikiai tinkanti, kai norisi atitrūkti nuo darbų.

Nina: „Pas draugus“
– Einu pas draugus, į koncertus. Kai atšyla oras, mėgstu lankytis miesto parkuose ir ten pakvėpuoti grynu oru. Patinka, kad mieste yra suoliukų, ant kurių galima prisėsti ir pailsėti. Man taip pat labai patinka vaikščioti po energinį labirintą, esantį šalia Talkšos ežero.

Kristina: „Parkuose“
– Su mažąja einame pasivaikščioti po pėsčiųjų bulvarą. Nueiname į miesto parkus, kai būna blogesnis oras, laiką leidžiame žaidimo kambariuose. Žaidimų aikštelių mieste mums užtenka, džiugu, kad aplinkinės miesto vietos yra tvarkomos.

Rolandas: „Važiuoju namo“
– Po darbo dažniausiai važiuoju namo. Šiauliuose nelabai yra įdomių, lankytinų vietų. Tik turistui galėčiau patarti nuvažiuoti į Kryžių kalną, nueiti prie „Geležinės lapės“, „Auksinio berniuko“ ir pasivaikščioti pėsčiųjų bulvaru.

Tomas: „Nėra įdomių vietų“
– Šiauliuose nėra įdomių vietų. Manęs nedomina nei parkai, nei Talkšos pakrantė. Miete trūksta pramogų jaunimui ir vaikams. Norėtųsi, kad čia atsirastų daugiau vietų, kuriuose būtų galima pasportuoti, pažaisti ar užsiimti kita smagia veikla. Manau, šiuo atžvilgiu daugiau galėtų pasiūlyti tik Vilnius.

Kazys: „Užmiestyje“
– Daugiausiai būname užmiestyje, kaime. Ten grynas oras, yra daugiau veiklos. Šiauliuose trūksta pramogų. Pėsčiųjų bulvare galėtų būti dažniau rengiamos mugės. Taip pat tikimės, kad gražiai sutvarkys Prisikėlimo aikštę.

Algimantas: „Važiuoju į Telšius“
– Nueiname prie „Geležinės lapės“, įdomus pėsčiųjų bulvaras, patinka Saulės laikrodžio aikštė. Šiauliams, palyginti su kitais miestais, labai daug ko trūksta. Štai kaip gražu Telšiuose, ten yra kalnai, pakalnės ir žmonės Telšiuose draugiškesni. Gaila, kad pas mus mieste nėra upės, manau, tada miestas atrodytų gražesnis.

Vytautas: „Namuose arba užmiestyje“
– Daugiausiai laiko praleidžiu namuose ir darbe. Šiauliuose nėra ką veikti. Kai norisi pailsėti, mieliau važiuoju į Tytuvėnus ar kur nors kitur toliau nuo miesto. Dėl to miesto valdžiai priekaištų neturiu, džiugu, kad mes patys galime rinktis, kur leisti laiką.

Rimantas: „Prie „Geležinės lapės“
– Vaikštau po mieste veikiančias parodas, nueinu prie „Geležinės lapės“, o vasarą važiuoju į sodą. Gerai, kad Prisikėlimo aikštėje nukirto medžius, iš karto ten daugiau erdvės atsirado. Tikėkimės, kad ją gražiai sutvarkys. Apskritai, pas mus pati gražiausia vieta turbūt yra Talkšos pakrantė, tik tą vietą reikėtų labiau išnaudoti, galbūt net ten įrengti kempingą.

Į viršų