Atėjus šaltajam metų sezonui dienos trumpėja, greičiau sutemsta. Todėl tokiu paros metu yra ypač svarbus gatvių apšvietimas. Nusprendėme paklausti Šiaulių miesto gyventojų ir svečių, ar jie yra patenkinti gatvių apšvietimu, ar jaučiasi saugūs. Vieni teigė, kad gatvių apšvietimu nėra patenkinti, nes gatvės yra per mažai apšviestos, baisu grįžti namo. Kiti nevaikšto tamsiu paros metu, todėl jiems gatvių apšvietimas yra tinkamas.

Ričardas: „Apšvietimas galėtų būti geresnis“
– Netenkintų tuo atveju, jei turėtume daug pinigų. Reikia gyventi ekonomiškai. Aš daug neklajoju, miesto centre esančių gatvių apšvietimas man tinka. Tačiau, žinoma, apšvietimas galėtų būti geresnis. Naktys tamsios, pavojinga vaikščioti.

Jūratė: „Mano gatvėje trūksta apšvietimo“
– Centre gatvių apšvietimas yra pakankamai geras, o kitose vietose – tikrai ne. Pavyzdžiui, mano  gatvėje yra tikrai per mažai. Reikia susirūpinti tomis vietomis, kuriose vaikšto vaikai. Tereikia noro ir viskas bus išspręsta.

Lina: „Gatvių apšvietimas tenkina“
– Gatvių apšvietimas tenkina, esu patenkinta. Žinoma, užkampiais geriau nevaikščioti, nes apšvietimas nėra geras. Ypač šalia Salomėjos Neries gatvės, ten ir baisu, ir tamsu.

Raminta: „Visada bijau grįžti namo“
– Visur yra skirtingai. Centre gal ir geras apšvietimas, o miegamuosiuose rajonuose yra kitaip. Kai einu nuo „Akropolio“ į namus, gatvių apšvietimas nepakankamas. Aš visada bijau grįžti namo. Visa tai turėtų spręsti Šiaulių miesto savivaldybė, o žmonės juk prisitaiko.

Janina: „Apšvietimas yra geras“
– Esu nevietinė, gyvenu ne Šiauliuose, todėl negalėjau į tai atkreipti dėmesio. Bet jau kiek teko pabuvoti – apšvietimas tenkina.

Romualdas: „Vaikštau, kai dar šviesu“
– Vakarais beveik nevaikštau. Miestiečiui tai įprasta. Vaikštau rytais ir kai dar šviesu. Jei tamsu, mano net šuo neina. Tuo esu nepatenkintas.

Alisa: „Tamsiu paros metu nevaikštau“
– Aš mažai vaikščioju, kaip yra, man taip gerai. Anksti irgi niekur nevaikštau, nuvažiuoju tik į kapines. Gatvės Šiauliuose dabar sutvarkytos, esu patenkinta.

Ona: „Nesu patenkinta gatvių apšvietimu“
– Nesu patenkinta gatvių apšvietimu, tamsu, kai einu namo. Centre neblogai, bet yra gatvelių, kur  pavojinga ir baisu vaikščioti.

Ona: „Nėra tokių gatvių, kuriuose būtų baisu“
– Tenkina gatvės apšvietimas, ypač centre. Nėra tokių gatvių, kuriose būtų baisu vaikščioti, nepasitaikė tokių dalykų. Toli nevaikštau, viskas yra normalu, miestas tvarkosi, gražėja, ko daugiau norėti.

Leonardas: „Naktimis nevaikštau“
– Gatvių apšvietimu esu patenkintas, naktimis nevaikštau. Su mašina atvažiuoju ir su mašina išvažiuoju. Aušros alėjos, Vilniaus gatvės apšvietimas yra geras. Į mažąsias gatveles retai užsuku, neturiu pretenzijų. Gerinti yra visada ką.

Rimantas: „Niekada negalvojau apie gatvių apšvietimą“
– Niekada negalvojau apie gatvių apšvietimą, aš nesu toks baikštus, kad būtų man baisu vaikščioti. Aš gyvenu bendrabutyje ir man nėra baisu, kad koridoriuje nedega šviesa, net nekreipiu į tai dėmesio. Tik, žinoma, susirūpinu apšvietimu dėl savo regėjimo, kai noriu televizorių pažiūrėti.

Irena: „Šiaulių gatvių apšvietimas geresnis nei kitų miestų“
– Tos gatvės, kuriomis vaikštau, yra labai gerai apšviestos. Šiaulių mieste gatvių apšvietimas yra žymiai geresnis nei kitų miestų.

Į viršų