Šiauliečiai ir miesto svečiai gali grožėtis ne tik pagrindine miesto egle, bet ir dar trimis eglutėmis, papuoštomis skirtingose miesto vietose. Bulvare prie Kaštonų alėjos ir prie Šiaurės Lietuvos kolegijos pastatytas egles miestui padovanojo Danutė ir Jonas Balčiūnai, o Elenos ir Česlovo Bielskių padovanota eglė papuošė Rėkyvos seniūniją. Tiesa, šventinis miesto papuošimas kainavo nepigiai, daugiau nei pusę šimto tūkstančių eurų.

Šiauliečių nuomone, valdžia miesto papuošimams lėšų galėjo skirti mažiau, tačiau daugumai šiauliečių sukurtas vaizdas patinka.

Arūnas: „Išleista per daug“
– Susidaro įspūdis, kad valdžia, gavusi pinigus, daro ką nori, nors prieš gyventojus turėtų jausti didesnę atsakomybę. Dėl kalėdinių puošmenų reikėtų atsiklausti ekspertų, gyventojų nuomonės, paanalizuoti, kad galbūt praėjusiais metais viskas buvo padaryta geriau, juk kalbame apie didelius pinigus, kurie buvo paimti iš mūsų visų biudžeto. Be to, čia viskas skolinta ir nematyti nieko originalaus.

Arnoldas: „Galėjo miestą papuošti labiau“
– Manau, už tokią sumą miestą galėjo papuošti labiau. Ypač mane nuvylė pagrindinės miesto eglė įžiebimo ceremonija. Šventė vyko ne vietoje, erzino prastas apšvietimas, buvo daug žmonių, teko stumdytis. Nors turime didelę aikštę, valdžia eglę nusprendė pasistatyti šalia savęs, man tai nepatinka.

Elvyra: „Viską buvo galima apgalvoti geriau“
– Privežė kažkokių vaikiškų „baibokų“, kurių tikrai nereikėjo. Viską buvo galima apgalvoti geriau arba tuos pinigus svarbesniems dalykams. Pavyzdžiui, dabar sniegas pabiro, o jau tenka slidinėti, nėra nieko pabarstyta.

Roberta: „Miestas privalo būti gražus“
– Manau, kad išleista suma nėra labai didelė. Miestas privalo būti gražus. Malonu, kai miesto svečiai ar sugrįžę emigrantai pagiria tavo miestą, kuriame tu gyveni. Tikrai nesinori girdėti blogų atsiliepimų, kad miestas atrodo nuvargęs ir panašiai. Miestą reikia puošti, sukurtas vaizdas man patinka.

Eugenija: „Kažko trūksta“
– Negaliu pasakyti, ar lėšų išleista per daug, turbūt specialistai geriau žino. Dar visur neapvaikščiojau, bet man kažko trūksta, norėtųsi stipresnio efekto, galbūt papuošimų galėtų būti daugiau.

Irena: „Sukurtas vaizdas gražus“
– Lėšų išleista per daug, bet sukurtas vaizdas yra gražus, matyti daugiau naujovių. Visos miesto eglutės papuoštos gražiau nei praėjusiais metais. Man miesto papuošimai patinka.

Lina: „Miestas pasipuošęs gražiai“
– Nemanau, kad papuošimams lėšų išleista per daug, kiti miestai tam skiria ir po 300 tūkst. eurų. Centrinės eglutės papuošimai ir katinukai labai gražūs. Galiu pasakyti, kad miestas tikrai pasipuošęs labai gražiai, kai tokie remontai vyksta, reikia kažkaip džiaugtis.

Nedas: „Papuošimai tikrai gražūs“
– Galbūt papuošimams lėšų skirta per daug, bet papuošimai tikrai gražūs. Tiek lėšų skirti buvo verta, nes miestas gražiai atrodo. Internete mačiau, kaip atrodo Kauno ir Vilniaus eglutės. Vilniaus eglutė tikrai įspūdinga, o Kauno graži, bet gilesnio įspūdžio nepaliko.

Ramunė: „Galbūt reikėjo pataupyti“
– Esu ne vietinė, pirmą kartą einu šia gatve ir matau tuos du gražius katinus. Miesto eglutės taip pat labai gražios. Aišku, šiuo atžvilgiu labiausiai išsiskiria Vilnius. Bet kokiu atveju smagu, kai miestai pasipuošia. Vis dėlto turbūt reikėjo šiems dalykams pataupyti, nes Lietuvoje padėtis dėl finansų nėra labai gera.

Viktoras: „Neturiu priekaištų“
– Neturiu priekaištų dėl išleistos sumos. Viskas labai gražiai papuošta. Tikiuosi, kad ir kitais metais bus tokia pati graži eglutė. Manau, šiais metais visų miestų eglutės papuoštos labai gražiai. Man tai patinka ir padeda kurti kalėdinę nuotaiką.

Zita: „Nesiskundžiu“
– Dėl išleistų pinigų nesiskundžiu, nes kalėdiniai miesto papuošimai gražūs. Buvau ir pagrindinės eglės įžiebimo šventėje, kuri man labai patiko ir pradžiugino. Aišku, puošiant miestą, valdžia galėtų pasidomėti gyventojų nuomone ir tik tada priimti galutinį sprendimą. Vis dėlto svarbiausia, kad Šiauliai gražėja ir tvarkosi.

Živilė: „Visi miestai puošiasi“
– Pinigų išleista nemažai, bet visi miestai puošiasi. Šiauliai šį kartą labai gražiai pasipuošė, todėl išleista suma, manau, pakankamai adekvati. Pagrindinė eglė man patinka, aišku, naktį atrodo įspūdingiau, bet ir dieną, ypač šviečiant saulei, į ją pažiūrėti gražu.

Į viršų