Rugsėjo 1-oji beveik kiekvienam iš mūsų yra šventė. Net tie, kure jau seniai baigė mokyklą ar universitetą, jaučia nostalgiją toms jaunystės dienoms. Be to, turbūt kiekvieną rudenį turime ką išlydėti semtis žinių: mažesnius brolius ar seseris, giminaičius, draugų ar savo pačių vaikus.

Šiauliečiai dalijasi įspūdžiais apie tai, ką jiems reiškia rugsėjo pirmoji ir kokius prisiminimus sukelia.

Jurgita: „Ypatinga diena“
– Manau, rugsėjo 1-oji didesnė šventė yra mokiniams, o aš jau baigusi mokyklą, bet ši diena man vis tiek ypatinga. Atsimenu, smagiausia buvo mokytis vienuoliktoje, dvyliktoje klasėse. Vėliau džiaugiausi galėdama išsikraustyti į kitą miestą ir gyventi bendrabutyje. Taip pat labai pasiilgstu savo klasės draugų bei mokytojų.

Hubertas: „Meilė mokytojams“
– Nuostabūs sentimentai, meilė mokytojams, kelias į gyvenimą. Manau, tai, ką gavome mokykloje, buvo pagrindų pagrindas. Koks jis padedamas – toks ir būna gyvenimas. Už padėtą pagrindą mes mokytojams turėtumėme būti labai dėkingi. Be to, ir mano mylimiausias žmogus, kurio neseniai netekau, buvo mokytoja.

Tomas: „Reikšminga šventė“
– Mums, kaip studentams, tai reikšminga Mokslo ir žinių šventė. Šią dieną minime darbingai. Skiriame laiko repeticijoms, o vėliau koncertuojame. Taip gaunasi, kad laiko šventimui atsiranda tik kitą savaitę po rugsėjo 1-osios. Mes labai pavydime vaikučiams, kurie eina su gėlytėmis pas mokytojus, o mes gyvename darbingai ir einame į koncertų sales.

Juozas: „Darbinga diena“
– Ši diena, kaip ir visos, būna darbinga, nes reikia koncertuoti. Be to, juk mokomės visą gyvenimą, ypač mes, muzikantai, dainininkai. Mes neturime atostogų, o savaitgaliai ir įprastos darbo valandos nuo 8 ryto iki 17 val. mums neegzistuoja. Šiuo metu noriu siekti karjeros, o vėliau galbūt šio amato galėsiu mokyti ir kitus.

Rolandas: „Didžiulė nostalgija“
– Rugsėjo 1-ąją prisimenu su didžiule nostalgija ir malonumu, man tai – didelė šventė. Nors praėjo tiek daug laiko, turbūt dabar į mokyklą eičiau su didžiausiu malonumu: tai draugai, susitikimai, pažintys. Būdavo net taip, kad po vasaros atostogų ateini ir neatpažįsti draugų. Prisiminti tai labai smagu.

Linas: „Sunku įsigyti alkoholio“
– Rugsėjo 1-oji man reiškia dieną, kai sunku įsigyti alkoholio. Mano artimoje aplinkoje taip pat nėra tokių, kurie eitų į mokyklą ar universitetą. Pats iš mokyklos neturiu labai gerų prisiminimų. Tik prisimenu, kaip būdavo lietinga, šalta, apsiniaukę, baigdavosi vasara – tai vien tik blogi prisiminimai.

Kristina: „Neaktualu“
– Kadangi pati nesimokau ir vaikų į mokyklą dar nevedu, tai nieko ir nereiškia. Nors, prisimenu, po vasaros laukdavau, kada galėsime vėl kartu susitikti su draugais. Net ir šiandien, manau, būtų labai smagu susitikti su žmonėmis, kuriais kartu lankiau mokyklą.

Ignas: „Mokslo metų pradžia“
– Visi prisiminimai iš mokslo metų laikų išblėso seniai. Tačiau mano anūkas jau eis į antrą klasę. Bandysiu jį išlydėti į mokyklą. Manau, lankyti mokyklą labai svarbu, o mokytojų darbas – reikšmingas.

Robertas: „Puiki šventė“
– Kažkada aš pats buvau kūno kultūros mokytojas, dirbau trisdešimt metų. Šiais metais mano anūkė išeina į pirmą klasę, todėl tai didžiulė šventė ir mes jos labai laukiame. Kadangi anūkė gyvena Vilniuje, stengsimės pas ją nuvažiuoti ir padaryti didelę šventę.

Virginija: „Laikas į mokyklą“
– Iš mano artimųjų į mokyklą ar universitetą niekas neina, o mano vaikas dar mažas. Vis dėlto prisimenu, kad būdavo labai smagu, kai paimdavo už rankos didelis abiturientas, o pats buvai toks mažutis. Tai labiausiai tas prisiminimas yra įstrigęs. O šiaip – juk iš tiesų mes visi nelabai norėdavome į tą mokyklą eiti.

Grasilda: „Norėtųsi grįžti atgal“
– Šie metai bus pirmieji, kai mano vaikas eis į darželį, todėl mums tai labai svarbi šventė. Šią dieną būtinai kaip nors paminėsime, galbūt ką nors nuveiksime su naujais darželio vaikais. Atsimenu, kai buvau mokinė, ir aš labai laukdavau rugsėjo 1-osios. Labai norėtųsi grįžti atgal.

Regina: „Džiaugsminga diena“
– Rusėjo 1-oji, man pensininkei, jau nieko nebereiškia. Tik džiaugsminga, kad anūkė eina į mokyklą, į penktą klasę. Be to, aš pati buvau pedagogė. Dirbau daug metų, o prisiminimai labai geri. Dar iki šiol iš buvusių kolegų sulaukiu sveikinimų su rugsėjo 1-ąja.

Į viršų