Parkai – neįkainojamos poilsio ir sveikatingumo teritorijos daugeliui lietuvių. Vaikams ten patinka žaisti, suaugusiems – pasivaikščioti ar paskaityti knygą. Tik gaila, kad Šiauliuose nėra daug žaliųjų vietų, kuriuose ilsėtis būtų saugu. Šiauliečiai atvirauja, kad yra nepatenkinti esama parkų būkle. Jie norėtų tvarkingesnių ir labiau vaikų poreikius atitinkančių parkų.

Laura: „Kartu su vaikais“
– Dažnai lankausi pietiniame miesto rajone esančiame parke „Beržynėlis“. Kartu su vaikais einame būtent į šį parką, nes ten yra ir batutas, ir sūpynės, galima pasivažinėti su dviratukais. Manau, kad Šiauliuose esančiuose parkuose iš tiesų verta apsilankyti. Aišku, jeigu ten papildomai dar ką nors įrengtų – būtų visai neblogai.

Danutė: „Nesilankau“
– Miesto parkuose nesilankau, nes dabar jie nelabai įdomūs, ypač – Centrinis. Kur kas įdomiau vaikščioti po pėsčiųjų bulvarą. O parke takai nesutvarkyti, reikia atidžiai žiūrėti, kur dėti kojas, ne visur žolė nupjauta, Centrinis parkas tikrai netvarkingas.

Deividas: „Lankausi Lieporių parke“
– Kadangi gyvenu šalia Lieporių parko, tenka kartais pro jį praeiti. Aišku, parkas galėtų būti labiau prižiūrimas, bet iš esmės jis šienaujamas, pakankamai sutvarkytas ir gerokai pagražėjęs. Anksčiau ten viskas atrodė prasčiau.

Aivaras: „Už parkų tvarkymą rašau dvejetą“
– Mieste parkų yra pakankamai, bet jie nekokybiški dėl nesukurtos infrastruktūros. Trūksta vaikų žaidimo aikštelių, nenušienautos pievos ir t. t. Centrinį miesto parką iš viso gėda kam nors parodyti. Miesto reprezentacinės išvaizdos jis visiškai neatitinka. Padėtis Salduvėje taip pat ne ką geresnė, ten dviračių takuose styro nenupjauti ir nesutvarkyti kelmai. Jeigu reikėtų vertinti dešimtbale sistema, tai turbūt dvejetą reikėtų rašyti mūsų valdžiai už parkų tvarkymą.

Česlovas: „Parkai netvarkingi“
– Kartais lankausi Senajame parke, nes ten gyvenu. Parkas nelabai tvarkingas, jį reikėtų tvarkyti, pjauti žolę. Pastebiu, kad ten daug šiukšlių. Meras tegul tuo užsiima.

Onutė: „Nenorime prisigaudyti erkių“
– Su mažais vaikais bijome lankytis miesto parkuose, nes nenorime prisigaudyti erkių. Parkus reikia tvarkyti. Galėtų ką nors padaryti su Centriniame parke esančiu apžvalgos ratu, kartais pagalvoju, kad visai smagu būtų ten aukštai palikti, bet yra, kaip yra. Mes su vaikais mieliau nueiname prie „Lapės“ ar vaikų žaidimo aikštelių.

Stanislovas: „Ten nėra nieko gero“
– Gyvenu miesto centre ir miesto parkai manęs visiškai nedomina, nes vis tiek ten nieko gero nėra. Ten labai netvarkinga, niekas žolės nenupjauna. Man labiau patinka vaikščioti po pėsčiųjų bulvarą.

Diana: „Einu kiekvieną dieną“
– Gyvenu prie Dvaro gatvėje esančio parko, pro parką praeinu kiekvieną dieną. Manau, jis pakankamai tvarkingas, man ten nieko netrūksta. Erkių tikrai nebijau, ten paukščių labai daug, man gražu.

Virginija: „Lankausi Centriniame parke“
– Dažniausiai lankausi Centriniame miesto parke, tik gaila, kad jis toks netvarkingas. Trūksta gražių suolelių, vietų, kur būtų galima pažaisti vaikams, ypač erzina nenupjauta žolė, nes ten veisiasi erkės. Reikėtų sutvarkyti ir apžvalgos ratą, amfiteatrą arba juos tiesiog pašalinti.

Virgina: „Parkai nepatrauklūs“
– Parkuose lankausi labai retai, nes žinau, kad jie nelabai patrauklūs. Norisi, kad Šiaulių mieste būtų daugiau gražių vietų, kur įvairaus amžiaus žmonės galėtų pabūti, pailsėti. Aišku, čia turbūt dar daug kas priklauso nuo mūsų elgesio, veiklos. Apskritai parkuose labiausiai pasigendu normalų takų, kuriais būtų malonu vaikščioti.

Lina: „Parkai galėtų būti tvarkingesni“
– Einu į Centrinį parką. Manau, kad jis galėtų būti tvarkingesnis, gaila, kad jo niekas iki galo nesutvarko. Norėtųsi, kad ten sutvarkytų vietas, kuriose galėtų žaisti vaikai. Labiausiai norėčiau, kad ten būtų tiesiog tvarkingiau, juk vis dėlto parkas yra miesto centre.

Rasa: „Kai bus atostogos“
– Kol kas parkuose lankausi retai, kai sulauksiu atostogų, galbūt ten apsilankysiu dažniau. Apskritai gamtos, poilsio pramogų dažniausiai ieškome kitur. Važiuojame į Biržų rajoną, kaimą, einame prie Talkšos ežero, bet vasarą, manau, užsuksime ir į parką.

Į viršų