Lietuviškos daržovės, žalumynai ir uogos jau pasiekė turgaus prekystalius. Pirmųjų uogų ir daržovių kainos šiek tiek gąsdina, tačiau pirkėjų netrūksta. Nors turguje daržovių asortimentas gausus, akivaizdu, kad karaliauja braškės. Žmonės perka tiek lietuviškas, tiek lenkiškas uogas. Vis dėlto dauguma šiauliečių sutinka, kad tiek daržovių, tiek uogų kainos yra pernelyg didelės. Jie norėtų, kad viskas kainuotų pigiau, tačiau specialiai dėl mažesnių kainų į turgų nesiveržia. Kai nėra laiko apsipirkti, ,skuba į artimiausius prekybos centrus.

Audronė: „Brangokos“
– Pastebiu, kad šiais metais viskas brangiau kainuoja. Vaisius paskutiniu metu perku prekybos centre, kartais užsuku ir į turgų. Negaliu pasakyti, kur pigiau, tačiau pastebiu, kad parduotuvėse būna įvairiausių akcijų, tad ir čia įmanoma sutaupyti.

Antanina: „Auginu savo“
– Negaliu tiksliai pasakyti, nes šiek tiek daržovių pasisodinu. Savo daržoves auginti kur kas pigiau. Darbo labai daug nereikia įdėti, nuravi šiek tiek žolės – ir viskas gerai.

Mindaugas: „Užsiauginu pats“
– Viską užsiauginu pats. Nuo kovo mėnesio aš pradedu merkti svogūnus ir jau po truputį pradedu turėti laiškų, tai faktiškai jų pirkti nereikia. Trešnių taip pat užsiauginu pats, o už 20 kilogramų braškių praėjusiais metais mokėjau 12 eurų. Galbūt šiais metais derlius brangesnis, nes buvo šalta.

Laura: „Perku viską“
– Aš neturiu daržo, sodo, todėl perku viską. Tik gaila, kad lietuviškos braškės visada yra brangesnės. O tos atvežtinės kažkodėl būna pigesnės, nors atvažiuoja iš toliau. Sunku suprasti, kodėl, juk iš toli lietuviškų braškių vežti nereikia. Aš visada stengiuosi ieškoti lietuviškų prekių, nes daržovė ar uoga iš savo žemės visada yra skaniau.

Lina: „Didelės kainos“
– Aišku, kad kainos didelės, ypač uogų, todėl ieškau lenkiškų. Lenkiškos pigesnės, o lietuviškos – labai brangios. Ėjau pro šalį ir mačiau, kad dabar lietuviškos braškės kainuoja 5 eurus. Už tokią sumą tikrai neperku. Į turgų ieškoti prekių specialiai neinu, nes tiek ten, tiek prekybos centre kainos ženkliai nesiskiria.

Alvydas: „Kainos mane tenkina“
– Derliaus kainos mane tenkina, juk daržovės augintos sunkiomis sąlygomis, buvo šaltas pavasaris. Manau, kad kainos normalios. Aš perku privačiai iš ekologiško ūkio, o kai nėra – iš parduotuvių, nes turguje nitratų kiekio niekas neskaičiuoja.

Danutė: „Daug neperku“
– Kai ėjau pas gydytojus, pakeliui vieną braškę paragavau ir man pasirodė labai rūgščios. Iki šiol uogų daug nepirkau, laukiu – lietuviškų, tik kol kas jos brangios. O prekybos centruose tai nemačiau, kad kas nors braškes pardavinėtų.

Alma: „Pigūs tik kopūstai ir morkos“
– Uogų iš viso neperku, nes turiu mažai pinigų. Iš daržovių renkuosi tik kopūstus ir morkas, nes jos nebrangios. Daržoves perku tiek parduotuvėje, tiek turguje. Man nesvarbu – daržovės yra iš Lietuvos ar kitos šalies, kurios pigesnės, tas ir perku.

Zita: „Daržovių beveik neperku“
– Viskas tikrai nepigu, brangiai kainuoja tiek bulvės, tiek morkos, tiek salotos. Daržovių perku mažai, nes man jų duoda draugės. Sau dažniau nusiperku bananų, kartais avokadų. Uogų neperku, nes per brangios.

Eugenija: „Viskas brangu“
– Pensininkui viskas brangu. Aš pati turiu savo sodą, todėl daug pirkti nereikia. Tokiu būdu sutaupau. Aišku, tam reikia daugiau pastangų, toliau nuvažiuoti.

Neringa: „Vis tiek perku“
– Visur viskas brangsta, bet vis tiek perku tiek daržoves, tiek uogas. Visada pasiskaitau, iš kur prekės yra atvežtos, jeigu iš toliau – vis tiek perku. Lankausi tiek prekybos centruose, tiek turguje.

Andrius: „Turguje viskas skaniau“
– Dar nespėjau apžiūrėti derliaus, bet kiek pastebėjau, labai brangios braškės. Turguje nėra pigiau, pavyzdžiui, papriką nusipirkti pigiau galima prekybos centre. Specialiai akcijų, nuolaidų neseku, tiesiog pasižiūriu į kainas. Vis dėlto turguje parduodamos daržovės būna skanesnės.

Į viršų