Jau rytoj oficialiai prasideda vasaros sezonas. O vasara – atostogų metas. Tad nusprendėme patraukti į Šiaulių miesto gatves ir paklausti praeivių, kur jie planuoja atostogauti šią vasarą.

Beveik visi mūsų sutikti šiauliečiai buvo vieningi – atostogas ruošiasi praleisti Lietuvoje. Dauguma miesto gyventojų vyks į kaimą, į gamtą ar prie jūros.

Užsienyje šiauliečiai pailsėti taip pat norėtų, deja, anot jų, tam ne visada yra galimybių.

Danutė: „Nuolat atostogauju“
– Matot, aš esu pensininkė, tai, galima sakyti, nuolat atostogauju. Žinoma, vasarą vis tiek norisi kažkur atsipūsti, tad važiuoju ir į kaimą, ir į Palangą. Stengiuosi visur pabuvoti po truputėlį. Aišku, tos išvykos priklauso ir nuo orų, kurie yra labai permainingi, ir nuo pinigų, kiek sau gali leisti.

Michailas: „Atostogauju visur po truputį“
– Aš atostogauju visur po truputį. Tiesiog kur nors išvažiuoju kelioms dienoms ir viskas. Taip jau yra, kad ilgesniam laikui kažkur išvykti nėra galimybių. Atostogaudamas po kelias dienas spėju visur apsilankyti – ir kaime, ir prie jūros, ir užsienyje. Štai ir dabar ką tik grįžau iš keturių dienų atostogų Lenkijoje.

Renata: „Tradiciškai – į Palangą“
– Greičiausiai vyksiu į Palangą pailsėti prie jūros. Ši išvyka yra tradicinė, kasmet važiuojame pas ten gyvenančius giminaičius. Aišku, jeigu Palangoje reikėtų nuomotis būstą, valgyti kavinėse, tai nežinau, ar ten vyktume, nes kainos tikrai labai didelės. Tačiau kadangi pas giminaičius gyvenimas nekainuoja, tai praktiškai išleidžiame tiek pat, kiek namie.

Jurga: „Džiaugsiuosi Lietuvos gamta“
– Atostogas planuoju praleisti kaime. Na, gal kelioms dienoms dar nuvyksiu į pajūrį. Taip pat pakeliausiu po Lietuvą, aplankysiu gimines. Jeigu pavyktų, tai norėtųsi pakeliauti ir už mūsų šalies ribų, tačiau atostogų nėra daug, tad šį kartą man užteks ir Lietuvos.  Žodžiu, džiaugsiuosi Lietuvos gamta.

Virginija: „Atostogausiu sodyboje“
– Atostogas praleisiu sodyboje. Gal dar kelioms dienos nuvažiuosiu prie jūros. O šiaip atostogas visada planuoju pagal galimybes, nuo kurių priklauso, ar ilsėsiuosi kažkur Lietuvoje, ar užsienyje.
Na, bet atostogomis kaime, gamtoje tikrai nesiskundžiu.

Donata: „Vyksime į Latviją“
– Kol kas dar konkrečių planų neturime, nesame apsisprendę, nes turime mažą vaiką ir viskas priklausys nuo jo. Bet šiaip prie jūros vis tiek važiuosime. Dažniausiai vykstame į Latviją, ilsimės kur nors prie Jūrmalos. Latvijos paplūdimiuose būna mažiau žmonių, taip pat ten puikiai sutvarkyti parkai, vaikams yra daug įvairių atrakcijų.

Andrius: „Rinksimės Palangą“
– Greičiausiai rinksimės Palangą. Visi šneka, kad ten labai sukilusios kainos, tai nuvažiuosime, pažiūrėsime kas kaip. O šiaip mes nebūtinai kasmet vykstame į Palangą, dar važiuojame pailsėti į Jūrmalą. Taip pat galvojame ir apie atostogas užsienyje, gal kokioje Turkijoje, į kurią galima labai pigiai nuvažiuoti.

Česlovas: „Vasarosiu prie Rėkyvos ežero“
– Žinokit, esu pensininkas, tai nelabai kur ir privažinėsiu. Gal kokiai vienai dienelei nuvyksiu į Palangą, o šiaip tikriausiai vasarosiu prie Rėkyvos ežero. Dar turiu abonementą į baseiną, tai plaukioju ten. Gal ir norėtųsi kur nors kitur paatostogauti, bet pensija to neleidžia. Niekada gyvenime netikėjau, kad ateis tokie laikai.

Giedrė: „Atostogų neturėsiu“
– Aš šiais metais nesiruošiu atostogauti. Tiesiog šiemet taip išeina, kad atostogų išvis neturėsiu. O kai turiu galimybę paatostogauti, tai renkuosi Lietuvą. Važiuoju į kaimą, prie jūros, prie ežerų.  Spėju daug ką aplankyti.

Liudmila: „Daržai, namai“
– Aš šiaip jau atostogauju visus metus, nes pernai išėjau į pensiją. Tad kažkokių ypatingų planų neturiu – daržai, namai. Taip pat važiuosiu pas anūkėlius į Klaipėdą, tai pabūsiu truputį prie jūros. O keliauti kažkur į užsienį nesiruošiu, praėjo tie laikai, kai pasivažinėdavome po svečias šalis. Dabar užtenka ir Lietuvos, reikia džiaugtis, kas iš jos liko.

Kliaudijus: „Atostogausime Šventojoje“
– Manau, jog atostogausime Šventojoje. Šiaip mes dažniausiai atostogaujame Lietuvoje, kažkur prie jūros, taip esame įpratę. Daugiau jokių planų kaip ir neturime. Taip pat  vasarą daugiau laiko praleidžiu gamtoje, galima sakyti, vos ne kiekvieną dieną.

Asta: „Vis dar galvojame“
– Šiaip dar konkrečių atostogų planų neturime, vis dar galvojame. Žinau tik tiek, jog į užsienį nevyksime, ilsėsimės čia, Lietuvoje. Tikriausiai važiuosime prie jūros. Mūsų tradicija – kasmet vykti į Šventąją. Tad ir dabar apie tai mąstome.

Į viršų