Savaitgalį praūžė vienas įspūdingiausių ir laukiamiausių metų renginių – „Eurovizijos“ dainų konkursas. Deja, šiais metais finale lietuvių neišvydome. Mūsų šaliai atstovavusiai grupei „Fusedmarc“ nepavyko įveikti pusfinalio barjero. Antrajame pusfinalyje mūsiškiai užėmė 17 vietą tarp 18 dalyvių. Galutinėje rikiuotėje Lietuvai teko 39-oji vieta iš 42 dalyvių.

2017 metų „Eurovizijos“ nugalėtoju tapo milijonų širdis savo daina suvirpinęs portugalas Salvadoras Sobralis.
Tad aprimus „eurovizinėms“ aistroms patraukėme į Šiaulių miesto gatves ir paklausėme praeivių, kaip jie vertina lietuvių pasirodymą ir ar vis dar tiki, jog Lietuvai pavyks sužibėti šiame konkurse.

Donata: „Buvome verti finalo“
– Lietuvių pasirodymą vertinu teigiamai. Kai atrankos vyko Lietuvoje ir sprendėsi, kas vyks į „Euroviziją“, aš „sirgau“ už grupę „Fusedmarc“, man labai patiko jų daina ir pasirodymas. Mano nuomone, tikrai buvome verti finalo. Tačiau nors šiais metais ir nepasisekė, nemanau, kad verta dėl to nusiminti. Pabandysime kitąmet.

Simona: „Nepatiko lietuvių daina“
– Šiaip man nelabai patiko lietuvių daina. Jei atvirai aš pačia „Eurovizija“ nesidomiu. Tačiau galiu pasakyti, kad nors mums ir dažnai nepasiseka gerai pasirodyti šiame konkurse, manau, jame dalyvauti vis tiek verta. Ta nesėkmių priežastis gali būti ta, jog mes patys išsirenkame ne tą pretendentą atstovauti Lietuvai.

Bronislava: „Man viskas buvo gerai“
– Man tai su lietuviais viskas buvo gerai. Tiesiog, manau, šį kartą nepatekome į finalą, nes taip buvo lemta. Kitą kartą gal pasirodysime geriau. Tikrai negalime nuleisti rankų, reikia kasmet dalyvauti „Eurovizijoje“, bandyti tą laimę.

Eugenija: „Niekuo neišsiskyrėme“
– Manau, lietuviai pasirodė, kaip ir visada – niekuo neišsiskyrėme. Man nelabai patiko, kad Lietuvai atstovavo „Fusedmarc“. Jeigu dėl kvailumo, tai būtų labai tikęs Gyčio Ivanausko pasirodymas. O šiaip man labiausiai patiko Aistė Pilvelytė. Aplamai, manau, kad ruošiantis „Eurovizijai“ lietuviams neverta įdėti tiek pastangų, kažkaip per daug išpučiame tą burbulą.

Joana: „Praradome nacionalinį savitumą“
– Lietuvių pasirodymas buvo tvarkingas, niekuo neišsiskiriantis iš kitų. Bet man pačiai nei mūsų daina, nei patys atlikėjai nelabai patiko. Iš tiesų mes turime labai daug talentų, bet kažkaip nemokame tų talentingų atlikėjų išsiųsti į šį konkursą. Manau, kad mes praradome tą savo nacionalinį savitumą, todėl mums ir nesiseka.

Skaidrė: „Ką išrinkome, tą ir turime“
– Šiaip aš nelabai žiūrėjau šių metų „Euroviziją“. Nežinau kodėl, bet man kiekvienais metais šis konkursas darosi vis neįdomesnis. O apie šių metų lietuvių pasirodymą galiu pasakyti, kad ką išrinkome, tą ir turime. Didžiausia bėda, jog pirma išrenkame, o po to kritikuojame. Tai kažkodėl įprasta mūsų tautai.

Jonas: „Pasirodėme kaip visada“
– Man nepatiko lietuvių daina. Šiaip pasirodėme kaip visada – atrodo stengėmės, bet nieko nepavyko. Apskritai dažnai bandoma nukopijuoti praėjusių metų nugalėtojų pasirodymus, bet laimi kažką nauja, originalaus sugalvoję atlikėjai. To pavyzdys šių metų „Eurovizijos“ nugalėtojo portugalo pasirodymas, kuris tikrai buvo išskirtinis.

Aida: „Man patiko lietuvių daina“
– Šiais metais labai atidžiai „Eurovizijos“ nežiūrėjau, nes auginu mažą vaikutį. Tačiau man lietuvių daina patiko. Ir nors šiemet nepasisekė patekti į finalą, manau, kad neverta nuleisti rankų. Turime bandyti dar, ir dar, ir dar kartą ir gal kada pasiseks mums sužibėti šiame konkurse.

Nikolajus: „Nemačiau lietuvių pasirodymo“
– Prisipažinsiu, jog lietuvių pasirodymo šių metų „Eurovizijoje“ aš nemačiau.  Tada, kai dainavo lietuviai mes buvome išvykę. Bet stebėjau finalą ir man labai patiko Portugalijos, Prancūzijos atstovų dainos. Tad labai džiaugiuosi, kad laimėjo portugalas.

Irena: „Daina buvo nebloga“
– Na, lietuvių daina buvo tikrai nebloga. Žinoma, gal ją labiau vertinti galėtų ir daugiau pasakytų jaunosios kartos atstovai, tačiau ir man ši daina visai patiko. Ką padarysi, jog taip susiklostė, kad nedainavome finale. Bandysime geriau pasirodyti kitais metais.

Stasė: „Eurovizijos“ nežiūrėjau“
– Nežiūrėjau „Eurovizijos“. Man nepatiko, kad atstovauti Lietuvai išrinkome grupę „Fusedmarc“, todėl ir nusprendžiau nežiūrėti. Lietuvoje vykusių atrankų metu aš palaikiau Aistę Pilvelytę ir, manau, ji būtų tikrai geriau pasirodžiusi. Apskritai atrankose, mano nuomone, buvau daug įdomesnių ir geresnių atlikėjų.

Ona: „Nusprendžiau nežiūrėti“
– Žinokit, kiekvienais metais stebiu „Euroviziją“, bet šiemet kažkaip nežiūrėjau. Tiesiog kiekvieną kartą taip išgyvenu dėl mūsiškių, kamuoja toks nerimas, tai šiemet nusprendžiau nežiūrėti, tik pasiklausyti, kaip viskas baigsis. Na, ir sužinojus, jog mums nepasisekė ir vėl labai išgyvenau. Kažkaip gaila, jog tiems lietuviams niekaip nepavyksta nugalėti. Tikiuosi, kad kažkada pasiseks.

 

Į viršų