Lietuvoje kovo 8-oji – atmintina diena, švenčiama kaip Tarptautinė moterų solidarumo diena. Vyrai sako, kad šią dieną visada stengiasi moteris nustebinti. Vieni dovanoja gėlių, kiti – ieško įdomesnių dovanėlių. Visi vieningai sutaria, jog ši šventė reikalinga, nes tai proga rodyti, kokios moterys yra jiems svarbios. Kai kurie atvirauja, kad savo antrąją pusę stengtųsi nustebinti kiekvieną dieną, tačiau to negali padaryti dėl prastų finansų. Kiti pripažįsta, kad perka gėlių iš baimės rizikuoti, nes nenorėtų taip antrosios pusės įžeisti ar susilaukti kitų „nemalonumų“.

Mantas: „Stengiuosi nustebinti“
– Kaip įprasta, savo antrajai pusei dovanoju tulpių. Šiai šventei gėlių visada užsisakau iš anksto. Manau, labai svarbu pagerbti moteris, nes jos nuostabiausi sutvėrimai pasaulyje. Tokių švenčių tikrai reikia, jos tiesiog būtinos.

Vasilijus: „Pagal galimybes“
– Kovą 8-ąją švenčiame kiekvienais metais. Aš pagal seną įprotį visada nuperku gėlių. Labai svarbu šią dieną pasveikinti moteris. Žinoma, tai reikėtų daryti kiekvieną dieną, tik gaila, kad tam nelabai užtektų pinigų.

Vytautas: „Dovanoju tulpes“
– Manau, pati geriausia dovana yra tulpės. Apie kitas dovanas dar negalvoju, bet galbūt ką nors dar nupirksiu. Tikiu, kad Kovo 8-oji yra moterų pagerbimas, labai graži šventė, nes pamalonini moteris. Jeigu tokį dėmesį moterims rodytumėme kiekvieną dieną, galbūt būtų per gerai.

Sigitas: „Pasveikinu žmoną“
– Visada pasveikinu savo žmoną ir įteikiu gėlių. Romantiškos vakarienės neruošiu, tačiau turbūt jaunimas šiuo klausimu pasistengia labiau. Kaip ten bebūtų, moteris reikia pagerbti. Kiti kalba, kad tai iš sovietinių laikų šventė, bet man ji visai netrukdo.

Jonas: „Nesuprantu šventės prasmės“
– Jau baigiu užmiršti šią šventę, nes nėra aišku, kokia čia šventė. Mamoms – skirta Motinos diena, įsimylėjėliams – Šv. Valentino diena. O kas yra Kovo 8-oji, nelabai žinau ir kuo toliau, tuo labiau sunkiai suprantu. Galbūt tai iš senų laikų išlikusi nelabai reikalinga šventė. Vietoje to aš tiesiog savo antrąją pusę stengiuosi nustebinti kiekvieną dieną.

Vacys: „Ieškau nedidelės dovanėlės“
– Savo antrąją pusę stengiuosi nustebinti gėlėmis ir ne tik... Būna, kad ir nedidelę dovanėlę padovanoju. Tai nebūna labai brangi dovanėlė, bet turbūt vis tiek pamalonina širdį. Kovo 8-ąją minėti būtina, nes švenčių niekada per daug nebūna. Be to, mums labai malonu, kai jos atsidėkoja, ir džiaugiamės, kai joms gera širdyje.

Marius: „Rodau daugiau dėmesio“
– Aš visada nuperku gėlių, paieškau dovanėlių. Ši šventė verta dėmesio, reikia moteris pamaloninti. Aišku, moterims dėmesį reikia rodyti, bet tokia proga – ypač. Manau, kad Tarptautinė moters diena visada buvo ir liks aktuali šventė.

Tomas: „Pasveikinu mamą, uošvienę, žmoną“
– Visada stengiuosi nustebinti savo pusę, o kokiu būdu, neišduosiu, nes tai paslaptis. Žinoma, nepasieinu be gėlių. Kaip moteris be gėlių? Šią dieną verta moteris: mamą, uošvienę, žmoną pasveikinti. Turbūt jeigu užmirščiau pasveikinti, pats blogai jausčiausi.

Darius: „Sveikinu moteris“
– Kovo 8-ąją reikia sveikinti moteris. Aš visada dovanoju gėlių, nes taip įprasta nuo senų laikų. Kiekviena šventė visada kažko verta ir visai nesvarbu, ar ji švenčiama nuo senų ar naujų laikų. Jeigu žmonės švenčia – vadinasi, reikia švęsti.

Stasys: „Įteikiu gėlių“
– Kaip visada – dovanoju gėlių, nes taip įprasta. Aišku, galima moterų ir nesveikinti, bet aš taip nelinkęs rizikuoti. Tai ne pareiga, tiesiog tradicinė šventė.

Jonas: „Apsikeičiame gražiais žodžiais“
– Dovanoju gėlių. Jau nuo senų laikų esu įpratęs taip elgtis. Kažkada šią šventę norėjo uždrausti, bet nepanaikino. Turbūt gerai padarė, nes dabar vyrai moteris gali pasveikinti Kovo 8-osios proga, o moterys – su vyrų diena.

Mindaugas: „Kiekvienais metais dovanoju gėlių“
– Moterims ši diena turbūt labai svarbi, todėl visada nuperku gėlių. Jeigu moterų nesveikintumėme, turbūt labai rizikuotumėme. Kaip ten bebūtų simboliškai bent gėlytę reikia įteikti.

Į viršų