Su trenksmu grįžusi žiema jau pridarė rūpesčių tiek gyventojams, tiek pareigūnams, tiek kelininkams. Šiauliečiai neslepia pykčio ir skundžiasi prasta kelių būkle. Jie stebisi, kodėl niekas neišveža sniego, o keliai nėra pakankamai barstomi. Vairuotai pasakoja, kad dėl susidariusios situacijos yra priversti savo automobilius palikti namie. Pėstieji pabrėžia, kad nenorėdami pargriūti, turi sulėtinti žingsnį. Šiauliečiai neslepia – dėl to jau reiškė pretenzijas valdžiai, tačiau liko nieko nepešę.

Stasys: „Labai slidu“
– Kai vyravo didesni šalčiai – buvo labai slidu. Galbūt jie druskos neturėjo ar kaip? Tokie dalykai erzina, bet ką aš galiu padaryti, juk pats neisiu ir kelių nevalysiu. Atsimenu, rusų laikais gatvės buvo laistomos, plaunamas. O šiandien kažką panašaus pamatysi tik pro turgų pravažiuojant, kai jie matuoja užterštumą. Valdžiai tai gal ir gerai, bet mums – ne.

Juozas: „Keliai slidūs, nevalyti“
– Vakar nuo miesto centro iki „Sodros“ kol nuėjau – tai buvo baisu. Keliai slidūs, nevalyti. Matyt, žmonės nespėja gatvių nuvalyti. Mes skundžiamės, bet  niekas negirdi. Basanavičiaus gatvėje, kur gyvenu, per pietus tik traktoriukas pravažiuoja. Tai nėra labai gerai, todėl tiesiog belieka eiti mažesniais žingsneliais.

Viačeslav: „Prastesni nei Baltarusijoje“
– Pas mus, Baltarusijoje, keliai visada būna nuvalyti. Tuo tarpu pas jus, Šiauliuose, gatvės ne visai nuvalytos. Šiek tiek tvarkingiau tik miesto centre. Negaliu pasakyti tai gerai ar blogai, bet kol kas, kiek mačiau, manau, Šiaulių gatvių būklė nėra daug kartų prastesnė už Baltarusijos – tik šiek tiek.

Karolina: „Tenka sulėtinti tempą“
– Dabar pati nevažinėju, bet kaip pėsčioji galiu pasakyti, kad keliai tikrai slidūs. Net einant per gatvę reikia būti labai atsargiam. Gatvių būklė panaši kiekvienais metais būna. Galbūt gyventojai turėtų dėl to dažniau skųstis ir aktyviau kreiptis į miesto valdžią. Kita vertus, manau, čia viskas remiasi į pinigus ir, pirmiausia, valdžia turi pakeisti savo požiūrį.

Stefa: „Baisiai bloga“
– Kelių būklė baisiai bloga, net nežinau ar kitaip ją būtų galima įvertinti. Nieko nebarsto, nieko netvarko. Naktį tenka grįžti su taksi, o ten vos įmanoma prisiskambinti. Gatves valo tikrai daug prasčiau nei anksčiau. Aš čia nieko gero nematau. Manau, dėl to gyventojams reikėtų kreiptis į Savivaldybę.

Miglė: „Katastrofiška“
– Keliai pabarstyti, negaliu teigti priešingai. Tik galbūt neužtenka tų resursų, kad keliai būtų barstomi visur. Kadangi mes iš rajono, savaitgalį kelionei rinkomės traukinį, ne mašiną. Situacija keliuose buvo tikrai katastrofiška, todėl nematėme priežasties, kodėl mums reikėtų vargti ir važiuoti automobiliu. Sėdom sau į traukinį ir laimingi pasiekėme kelionės tikslą.

Rasa: „Gatvės nepabarstytos“
– Esu iš Ginkūnų, iš ten kur nors vaikštau retai. Dabar nėra slidu, bet norėtųsi, kad gatvės būtų labiau pabarstytos. Net centrinėje miesto gatvėje smėlio nesimato. Manau, tuo nelabai rūpinamasi. Jeigu centrinės gatvės nėra labai gerai prižiūrimos, tai galima sakyti, kad kitur yra visai liūdna.

Remigijus: „Patenkinimai“
– Padėtį vertinu patenkinimai. Manau, kad gatvėmis vis dėlto yra rūpinamasi. Žmonės vis tik stengiasi. Aišku, paslysti visada galima, tiesiog reikia atsargiau vaikščioti. Kiek gali žmonės, tiek dirba. Prižiūrimos ir gatvės, ir šaligatviai. Jie stengiasi ir už tai dėkoju.

Romas: „Kodėl sniego neišveža?“
– Nesuprantu, kodėl jie susikaupusio sniego neišveža, technikos trūksta? Finansavimo, noro nėra? Dvylika metų pradirbau Norvegijoje, ten iš ryto jau to sniego nebūna, juo labiau, pagrindinėje gatvėje. Viskas dėl to, kad neturime pinigų. Be to, organizacija yra bloga ir iš viso neaišku, kas ten dirba.

Audrius: „Nieko gero“
– Kaip anksčiau keliai nebuvo valomi, taip ir dabar. Gal kelių būklė šiek tiek pagėrėjo, bet vis tiek  nieko gero. Reikėtų gatves valyti, o kodėl jie to nedaro, negaliu pasakyti. Manau, kad gyventojai dėl to skundžiasi, tačiau vis tiek niekas nesikeičia.

Dalius: „Gėda, baisu“
– Pažiūrėkite, kas darosi. Ar yra buvę, kad šitaip būtų. Didelė gėda, baisu. Kiek suprantu, pasikeitė įmonės valdžia ir viskas yra su tuo susiję. Dabar ten bendri įmonės savininkai Šiauliuose ir Panevėžyje. Panevėžyje padėtis lygiai tokia pati. Akivaizdu, kad jie taip taupo. Tai ne tik erzina, bet ir pykina.

Ineta: „Tenka sulėtinti tempą“
– Slidu, tenka sulėtinti tempą. Manau, kad praėjusiais metais tokiu oru važinėti mašina buvo lengviau. Šiais metais mašiną jau tenka palikti namie ir naudotis autobusu. Taip gerokai saugiau.

Į viršų