Laikrodis vos prieš kelias dienas atskaičiavo paskutines praėjusiųjų metų sekundes. Į gyvenimą pasibeldė Naujieji. Aplinkiniai vis dar mus sveikina ir negaili linkėjimų. Laimės, sveikatos, meilės, pinigų – linki jie mums. Žinoma, atsiranda ir pesimistų, aiškinančių, kad tai tėra mandagūs žodžiai, vargu ar galintys ką nors pakeisti iš esmės. Galbūt jie teisūs, tačiau niekas nepaneigs – girdėti būtent tau adresuotus gražius žodžius yra malonu.

Kuo dažniau tai girdi, tuo labiau patiki ir pradedi tikėtis, kad šie metai pagaliau iš tiesų bus geri. Pozityvių, sėkmingų ir finansiškai geresnių Ugninio Gaidžio metų tikisi ir šiauliečiai. Dauguma jų tiki, kad ateityje gyvensime geriau, tik sako, kad kartais dėl laimės turėtumėme labiau pakovoti patys. Juk nesmagu, kai viskas padedama ant lėkštutes, ar ne?

Rūta: „Taikos“
– Tikiuosi geresnių metų, sveikatos, kad visiems sektųsi, taikos, ramybės. Gaila, kad ekonomistai prognozuoja produktų kainų kilimą. Kita vertus, stengiuosi į viską žiūrėti optimistiškiau. Tikiuosi, kad gal nebus taip blogai, kaip visi sako.

Edvardas: „Geresnio gyvenimo“
– Kaip ir dauguma žmonių, tikiuosi, kad geriau gyvensime ir finansiškai tai labiau pajausime. Pasigendu tvarkos, teisybės. Matyt, kasmet žmonės to paties tikisi. Tik gaila – dažnai tenka nusivilti. Nemanau, kad laimė priklauso tik nuo eilinių piliečių veiksmų. Tam įtakos turi ir vietinė bei Lietuvos aukščiausia valdžia.  Dažniausiai pažadai būna vieni, o paskui, kai reikia tesėti, daug kas apsiverčia.

Eimantas: „Laimės“
– Praėjusieji 2016 m. man buvo geri. Sekėsi tiek finansų, tiek meilės srityse. Todėl tikiuosi, kad 2017 m. bus dar geresni. Dedu daug pastangų, kad būčiau laimingas. Pavyzdžiui, sąžiningai dirbu, viskuo domiuosi, stengiuosi išbandyti save įvairiose srityse.

Genovaitė: „Didesnių pensijų“
– Viliuosi, kad pensininkams tikrai pakels pensijas. Norisi, jog anūkai sveiki augtų, žmonės darbą turėtų, neišvažiuotų į užsienį. Šventes sutikau su šeima, anūkais. Vieni kitiems negailėjome linkėjimų. Manau, gražūs žodžiai gali atnešti naudos, nes maloniai nuteikia. Tuomet žmonės šypsosi. Aš stengiuosi kitiems pasakyti kuo daugiau gražių žodžių. Tik gaila, ne visada pavyksta, nes kartais žmonės būna pikti.

Alesia: „Taikos“
– Aš labiausiai norėčiau, kad Ukrainoje pasibaigtų karas, nes pati esu iš ten. Noriu, kad būtų taika ne tik Ukrainoje, bet visame pasaulyje. Norisi, kad žmonės gyventų laimingai, o jų slapčiausios svajonės išsipildytų. Taip pat, jog mano vaikas būtų sveikas.

Stanislovas: „Nieko“
– Jei atvirai, iš šių metų nieko nesitikiu. Galbūt bus gyventi geriau, nors sveikata blogėja. Šiandien vaistai kainuoja daug brangiau nei prieš tris mėnesius. Kuo toliau, tuo sunkiau gyventi. Matyt, taip yra, nes valdžiai trūksta galvos. Gaila, kad mes, pensininkai, nieko negalime pakeisti.

Janina: „Reformų švietime“
– Tikiuosi naujovių, pirmiausia švietimo, socialinės politikos srityse. Manau, čia pokyčių labiausiai reikia mums visiems. Norisi šviesesnio gyvenimo, ir ne tik sau, bet ir kitiems. Galėtų būti daugiau sustyguotos politikos. Valdžia galėtų labiau pasistengti dėl tų žmonių, kuriems sudėtingiau sekasi, jų auginamos jaunosios kartos. Kitaip tariant, norėtųsi peržiūrėtos politikos.

Liuda: „Permainų“
– Labiausiai norisi permainų. Tikiuosi, kad įstatymai nebus taip greitai ir neapgalvotai keičiami. Galbūt pavyks ką nors padaryti dėl alkoholio, kad žmonės taip jo nevartotų. Nors tai ne Seimas, bet žmonės turi suprasti. Noriu, kad padauginę alkoholio žmonės nesėstų už vairo, vartotų mažiau svaigalų.

Jolanta: „Būti laiminga“
– Manau, visada yra gerų norų. Pavyzdžiui, aš noriu būti sveika, visur dalyvauti, kad visi žmonės būtų laimingi ir pati būčiau laiminga. Iš visuomeninės veiklos man labiausiai patinka dainuoti. Dainuoju keliuose kolektyvuose, todėl man tikrai nenuobodu. Manau, mes, šiauliečiai, labai dainingi.

Edita: „Santarvės“
– Santarvės, sveikatos. Manau, jeigu bus sveikatos, tai seksis ir visa kita. Laimę galima susikurti, o jeigu pinigų bus, tai turbūt nieko ir netrūks. Svarbiausia pozityviai į viską žiūrėti, daugiau šypsenų ir po truputį visi būsime laimingesni.

Rita: „Daugiau šypsenų“
– Tikiuosi sėkmingų metų, daugiau pozityvo, šypsenų, geros nuotaikos ir mylimo darbo. Manau, laimė priklauso nuo to, kokius žmonės susiburi šalia savęs, ką paleidi. Todėl sau ir kitiems linkiu neprisileisti negatyvo, sklindančio iš kitų žmonių.

Saulius: „Geresnių metų“
– Tikiuosi, kad šiais metais viskas bus šiek tiek geriau, nes praėjusieji nebuvo labai geri. Tad galbūt šie bus geresni. Svarbiausia, kad būtų darbo, o po to gali atsirasti ir pinigai, ir meilė.

Į viršų