Šiuolaikinės medijos yra neatsiejamos nuo mūsų gyvenimo. Turbūt nėra tokių, kurie neturi televizoriaus, kompiuterio ir interneto. Bėda tik ta, kad kai kurie nuo šių daiktų tampa priklausomi. Tokiems asmenims virtuali erdvė, kompiuterio ekranas neretai atstoja ir visą gyvenimą. Pavyzdžiui, vaikams kompiuteris kartais pakeičia auklę. Tėvai leidžia vaikams naudotis naujausiomis technologijomis, kad šie būtų ramesni ir t. t. Tuo tarpu šiauliečiai sako, kad ypač vasarą medijoms laiko stengiasi skirti kuo mažiau. Pasidomi dienos naujienomis, susiranda reikiamos informacijos ir imasi kitų darbų.

Arvydas: „Nedaug“
– Internetui laiko skiriu daugiau nei televizijai. Apskritai nesinori sėdėti prie televizoriaus vasarą.  Labiau norisi pasidžiaugti gamta, juk vasaros turime labai nedaug. Vasarą galima nuveikti nemažai darbų, pavyzdžiui, prižiūrėti obelis. Prie televizoriaus turbūt daugiausiai laiko praleidžia vieniši žmonės. Kiti galbūt tiesiog tingi ką nors veikti arba yra pernelyg užkerėti, užburti tos televizijos.

Birutė: „Tik vakarais“
– Televizijai dažniausiai laiko skiriu vakarais, o interneto neturiu. Dažniausiai žiūriu paprastus kino filmus. Dienomis atrandu įdomesnės veiklos, pavyzdžiui, vedžioju šuniukus, skaitau žurnalus, sprendžiu kryžiažodžius. Veiklos visada įmanoma atrasti, tik reikia daug noro ir sveikatos turėti.

Algirdas: „Kiek man reikia“
– Medijoms laiko skiriu labai nedaug. Dažniau stengiuosi išvažiuoti į gamtą, kur nors pabuvoti. Negaliu pasakyti, kad internetas man mielesnis už televiziją. Ieškau informacijos tiek, kiek man reikia. Nemėgstu sėdėti prie kompiuterio.

Monika: „Mieliau būnu gamtoje“
– Medijomis nesinaudoju labai dažnai. Tam neturiu nei laiko, nei galimybių. Ypač vasarą norisi ištrūkti iš namų. Nemanau, kad namuose prie televizoriaus tokiu oru galima sėdėti. Vien pasivaikščiojimas gryname ore viską atperka. Manau, kad per šaltuosius metų laikus mes ir taip atsibūname namie. Turbūt tik vaikai, paaugliai labiausiai linkę sėdėti prie kompiuterių. Jie net išėję į gamtą nepaleidžia telefono iš rankų.

Irmantas: „Neskiriu daug laiko“
– Televizijai, internetui neskiriu daug laiko, galbūt tik internete naršau dažniau. Mane labiausiai domina naujienos, ypač sporto. Aš tik pasižiūriu žinias, kas visame pasaulyje dedasi, ir man to užtenka.

Vytautas: „Internetu naudojosi dažniau“
– Internetu naudojuosi dažniau. Paprasčiausiai taupau laiką. Internetu apie tai, kas tau rūpi, gali greitai sužinoti. Internete galiu pasirinkti programas, kokias tik pageidauju, ir man nereikia specialiai nutaikyti laiko. Televizija tik nustatytu laiku parodo programą ir viskas. Aišku, žiūriu ir televiziją: žinias, sportą.

Jolanta: „Intensyviai“
– Žiūriu televizorių, o internetu naudojuosiu intensyviai. Pirmiausia mėgstu apžvelgti naujienas, nes čia viską gali rasti vienoje vietoje. Tuo tarpu televizorius veikia kaip namų fonas, vienoje vietoje jo nežiūriu, tiesiog grįžusi mėgstu jį įjungti ir kartais išgirstu ką nors naudingo.

Giedrius: „Visą laiką skiriu internetui“
– Aš net dabar naršau telefone. Man tokia veikla labai įdomi, internete informacijos daug. Televizija nedomina, televizoriaus visai nežiūriu. Visą laiką skiriu internetui. Aišku, galbūt smagiau laiką leisti gamtoje, bet ne visada pavyksta tai padaryti, nes orai blogi.

Jaunius: „Mane labiau domina dialogai“
– Nevengiu eksperimentuoti. Kartą tris paras sėdėjau prie televizoriaus, bet jo neįjungiau. Šiaip televizijos nevengiu. Žiūriu intelektualinius filmus, mane domina pokalbiai, dialogai. Man patinka laidos, kuriose kalbama apie tautodailę, analizuojama mūsų kilmė, tautos praeitis, taip pat žiūriu žinias. Internetu nesinaudoju, mieliau skaitau laikraščius.

Jurijus: „Kasdien“
– Internetu naudojusiu turbūt kasdien. Internete ieškau informacijos, susijusios su dviračių remontu, drabužiais ir t. t. Pavyzdžiu tiems žmonėms, kurie nuo ryto iki vakaro gali sėdėti prie kompiuterių, vadinasi, jiems nereikia eiti į darbą. Taip pasėdėti norėčiau ir aš. Kartais taip ir padarau, kai būna išeiginė.

Linas: „Valandą“
– Medijoms skiriu vieną valandą per dieną. Manau, kad kompiuteris, televizorius suėda per daug laiko. Vietoj to reikėtų užsiimti kokiu nors hobiu, lauke pasivaikščioti daugiau. Aš labiausiai mėgstu kolekcionuoti senienas: nuotraukas, ženkliukus, motociklus ir t. t.

Jadvyga: „Randu įdomesnės veiklos“
– Televizorių žiūriu ne visada, tik kada reikia. Dabar nieko įdomaus nerodo, tas pats per tą patį. Kartais pažiūriu tik turkų serialus ir viskas, kartais pasiklausau žinių. Randu įdomesnės veiklos, pavyzdžiui, dėl sveikatos einu kiekvieną dieną pasivaikščioti.

Į viršų