Nors Šiaulių gatvėse pluša darbininkai ir pamažu miestas gražėja, miestiečiai neslepia, jog tvarkytinų vietų dar daug. Jie reiškia nepasitenkinimą dėl Šiaulių miesto gatvių duobių, ištrupėjusio grindinio ar namų vaiduoklių pačiame miesto centre. „Šiaulių naujienų“ kalbinti šiauliečiai aiškina, jog valdžiai darbo yra ir bus, nors miesto svečiai kiek tolerantiškesni. Anot jų, šiauliečiams nereikėtų per daug skųstis, nes mieste nesimėto šiukšlės, po truputį tvarkomos gatvės, organizuojami renginiai, tad padoriai gyventi galima ir Šiauliuose. Meno atstovams Šiaulių miestas atrodo gražus ir tapybiškas ir nesvarbu, ar griūva siena, ar pastatoma nauja skulptūra, nes miestas, anot jų, yra kaip gyvas organizmas, kuris nuolat kinta.

Danutė: „Reikėtų pažvelgti į Zoknių rajoną“
– Reikėtų nors kartą valdžiai pažvelgti į Zoknių rajoną. Mes, senyvo amžiaus žmonės, neturime net galimybės normaliai prieiti prie autobusų stotelės, nes iš vienos pusės yra katinų šėrykla, o iš kitos – savavališkai įrengta mašinų stovėjimo aikštelė. Gyvenu Zokniuose nuo 1989 metų ir nė karto šaligatviai tvarkyti. Pėsčiųjų takus medžių šaknys iškilojo. Mūsų rajone niekas be rinkimų kampanijos į tą rajoną neatvažiuoja.

Kęstas: „Norėčiau, kad sutvarkytų Žemaitės gatvės 58 kiemą“
– Pirmiausia norėčiau, kad sutvarkytų Žemaitės gatvės 58 namo kiemą, kuris nuo tarybinių laikų netvarkytas. Pats įvažiavimas sugriuvęs ir toje vietoje žiemą gyventojams labai sunku vaikščioti. Ta pati problema ir išlenda vasarą palijus. Tai norėtumėme, kad tą kiemą mūsų valdžia sutvarkytų, o gal net ir išasfaltuotų, kad būtų galima normaliai gyventojams vaikščioti.

Rūta: „Tvarkyti reikia Kaštonų alėją“
– Pirmiausia tvarkyti reikia Kaštonų alėją. Mes netoli gyvename, tad į Kaštonų alėją dažnai ateiname pasivaikščioti. Dabartinis vaizdas liūdina – plytelės iškraičiojusios, tai ir koją galima išsisukti, todėl reikia žiūrėti, kur ją statai. Pats pėsčiųjų bulvaras sutvarkytas, tai šalia tokios būklės Kaštonų alėja grožio nesuteikia. Džiaugiamės, jog pagaliau ir parkai prižiūrimi: visada nupjauta žolė, nėra besimėtančių šiukšlių.

Bronė: „Trūksta pramogų vaikams“
– Centre lyg ir viskas gerai, bet gyvenantiems Pabaliuose problemos jaučiasi, nes keliai labai dulka, baisu net langą praverti. Manau, jog būtų galima tokius kelius palaistyti per karščius ir tada problemos neliktų. Galėtų ten patvarkyti kelią. Be to, manau, jog ir mieste daug vietų, kurias reikėtų tvarkyti. Miestas prižiūrimas, tačiau vaikams mažoka pramogų, palyginti su kitais miestais.  

Leopoldas: „Reikia griauti nenaudojamus pastatus“
– Miesto gatvės jau tvarkomos, skųstis labai negalime, tačiau apleisti pastatai, stovintys kaip vaiduokliai net ir miesto centre, tikrai vaizdą gadina. Pavyzdžiui, Tilžės ir Vytauto gatvių kampe esantis didžiulis pastatas, po to prie poliklinikos pastatas, Mickevičiaus gatvėje esantis didžiulis apleistas pastatas bei buvęs policijos statinys. Reikia rimtų sprendimų: arba griauti tuos pastatus, arba kam nors parduoti.

Danutė: „Miestas gražus, bet žmonės liūdni“
– Nesu šiaulietė ir dažniausiai, kai lankausi šiame mieste, daugiausia laiko praleidžiu miesto pėsčiųjų bulvare. Matau, jog miestas  gražiai tvarkosi, visur gražu. Tačiau per daug metų pastebėjau, jog Šiauliuose vis mažiau matome gatvėse einančių žmonių, ir dėl to man darosi liūdna. Be to, ir tie patys sutikti žmonės labai liūdni.

Irena: „Reikėtų labiau prižiūrėti parkus“
– Manau, jog galėtų valdžia labiau prižiūrėti parkus. Dažniausiai lankausi Centriniame miesto parke. Manau, jog reikėtų vaikams daugiau veiklos toje vietoje padaryti, kad atėjusieji turėtų ką jame veikti. Trūksta ir bendros tvarkos parke, nes ne visada nupjauta žolė ir surinktos šiukšlės. Anksčiau kažkaip labiau parkas buvo prižiūrimas. Yra ir daugiau probleminių vietų mieste. Užtenka pažiūrėti į daugiabučių kiemus.

Virginijus: „Šiauliai – tapybiškas miestas savo netvarka“
– Aš mėgstu pasivaikščioti pėsčias dažniausiai nuo vienos miesto pusės ir kitos, todėl matau tik chaosą mieste: nyksmą, apleistumą ir netvarką, įsišaknijusį prarastą normalų žmogaus, daikto, pastato ir jo erdvės santykį. O tai, kad mes turime šiek tiek pablizgintą tą vieną centrinę gatvę, – normalu, nors ji nieko nereiškia, nes centrinė gatvė tik mažytis taškelis visame mieste. Manau, jog niekada nebus taip, kad čiupsime ir sutvarkysime visą miestą, nes sutvarkius vieną kampą byra kitas. Aš mintyse esu susitaikęs, jog miestas yra kaip gyvas organizmas: vienas organas serga,  griūna, o kitas sutvarkomas. Tačiau manęs tai negąsdina, nes toks miestas net tapybiškas ir savitas savo netvarka. Man, kaip estetui, net gražu matyti griūvančią sieną.

Erika: „Šiauliuose gyventi gera“
– Parkai jau sutvarkyti, tai skųstis negalime, tačiau Šiaulių miesto gatvių kokybė tikrai nežavi, ypač vietose tarp kiemų. Smagu, kad ir šiukšlės dabar bet kur nesimėto, nes visur tvarkinga ir gražu. Tad dabar man Šiauliuose gyventi gera.

Gabija: „Reikia tvarkyti parkus“
– Parkams reikia valdžios dėmesio. Norėtųsi man parke daugiau leisti laiko su vaiku, tačiau takeliai nesutvarkyti ir nepritaikyti vaikiškiems vežimėliams, todėl neturime galimybės laiką leisti būtent parke. Tad tenka vaikščioti miesto bulvare. Nors kai kuriose vietose ir bulvare dėl senų plytelių sunku stumti vežimėlį.

Tomas: „Miestas tvarkingas, tad nėra reikalo skųstis“
– Esu ne šiaulietis, tačiau bent kartą per pusmetį aplankau šį miestą. Mano akimis, bulvaras nėra prastos būklės, o ir pats miestas tvarkosi. Tačiau kad ir dabar akis užkliūva, jog kai kuriose vietose buvo medžiai, o juos nupjovus, liko nesutvarkyta vieta. Tai galėtų šią problemą kažkaip spręsti. Nors iš esmės šiauliečiai labai skųstis negali, nes vyksta gražios šventės, miestas papuoštas, šiukšlės aprinktos, tad, mano nuomone, miestui nėra reikalo dar labiau investuoti į aplinką.

Albertas: „Visada valdžiai bus ką tvarkyti“
– Manau, jog didžiulė Šiaulių miesto problema yra nesutvarkyti daugiabučių namų kiemai. Bent jau vaikštant pėsčiųjų bulvare galima jaustis saugiai. Atnaujinti pirmiausia, manau, reikėtų mieste esančias arkas ar viešą erdvę – amfiteatrą. Kiekvienai naujai valdžiai vis nauji iššūkiai, tad visiems yra ir bus ką tvarkyti.

Į viršų