Baltijos regbio „Top“ lygoje antrąsias pergales iškovojo puikią formą demonstruojančios Šiaulių „Vairo-Kalvio“ ir Kauno „Žalgirio“ komandos.

Čempiono titulą ginantis „Vairo-Kalvio“ klubas net 73:3 (37:3) nugalėjo „Top“ lygos pirmenybėse debiutavusią jaunąją Šiaulių „Šiaulių“ ekipą.

Nugalėtojams 30 taškų pelnė Donatas Vilimavičius, 22 – Deividas Peskovas, 11 – Kęstutis Marcišauskas, po 5 – Justinas Urbonas bei Daivaras Jonaitis.

„Šiaulių“ komandoje tiksliu baudos smūgiu pasižymėjo vienas talentingiausių Lietuvos regbininkų Matas Miežys.

„Nenuvertiname varžovų, nes pavasarį su „Šiauliais“ žaidėme taurės turnyre ir po pirmojo kėlinio rezultatas buvo lygus. Žinome, kad „Top“ lygoje atsipalaiduoti negalime. Mes turėjome savo tikslus ir juos įgyvendinome“, – teigė „Vairo-Kalvio“ kapitonas Mindaugas Misevičius.

Jam antrino ir „Top“ lygos čempionų treneris Gediminas Marcišauskas, kuris teigė, jog tikslas buvo ne koks nors rezultatas, o pats žaidimo sustygavimas.

„Yra kur tobulėti. Rungtynės tikrai nebuvo idealios. Buvo gražių momentų, bet buvo ir tokių, kur reikia dar padirbėti“, – teigė „Top“ lygos čempionų treneris Gediminas Marcišauskas.

„Šiaulių“ atstovai prisipažino, kad varžovai yra gerokai labiau patyrę ir fiziškai prilygti jiems buvo neįmanoma.

„Mums buvo sunku žaisti pirmąsias rungtynes po ilgos pertraukos, tuo tarpu varžovai yra labiau susižaidę, labiau patyrę ir tas jautėsi. Galbūt mums nepavyks laimėti, bet tik žaisdami su tokiomis komandomis mes galime tobulėti. Mes esame labai jauni ir tikiuosi, kad žaisime vis geriau. Svarbiausia, kad žaidėjai būtų motyvuoti“, – sakė „Šiaulių“ treneris iš PAR Ntando Manyosha.

„Buvo sunku, nes esame jauna komanda, naujokai „Top“ lygoje. Bandėme atsilaikyti, bet antroje pusėje nemažai žaidėjų pavargo, palūžo. „Vairo“ žaidėjai fiziškai yra pajėgesni ir tas matėsi“, – pridūrė „Šiaulių“ talentas Deividas Vorašilka.

Geriausiais rungtynių žaidėjais pripažinti Deividas Peskovas („Vairas-Kalvis“) ir Martynas Gedminas („Šiauliai“).

Antrąją pergalę iškovojo ir Kauno „Žalgirio“ regbininkai. Jie išvykoje 39:17 (29:7) įveikė antrąją nesėkmę patyrusią Kekavos „RC Miesnieki-Kekava“ (Latvija) komandą.

Žalgiriečiams 14 taškų pelnė Paulius Sugintas, 10 – Paulius Penčila, po 5 – Domantas Tautkus, Žanas Sokolovas bei Dainius Tamoliūnas. Latvijos komandoje 10 taškų surinko Elmars Šefanovskis, 5 – Edgars Cirulis, 2 – Andris Andersons.

Trečiasis turas vyks rugsėjo 1-ąją dieną. „Šiaulių“ ekipos lauks dar vienas sunkus išbandymas – akistata su Šiaulių „Baltrex-Šiaulių“ komanda, o kitame mače įvyks lyderių akistata – „Vairas-Kalvis“ namuose priims „Žalgirį“.

Parengta pagal LRF

Į viršų