Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis Vilniuje pristatė rinktinės kandidatų sąrašą, kurie kviečiami į trumpą treniruočių stovyklą Kaune ir ruošis Pasaulio taurės atrankos rungtynėms su Lenkijos ir Vengrijos rinktinėmis. Į šį „langą“ treneris pakvietė 15 krepšininkų.

Rinktinei artėjančių rungtynių metu padės NBA rungtyniaujantys Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis, taip pat visi trys Milane rungtyniaujantys lietuviai – Mantas Kalnietis, Mindaugas Kuzminskas ir Artūras Gudaitis.

Į aikštelę vėl žengs Jonas Mačiulis ir Lukas Lekavičius bei praėjusiose atrankos rungtynėse šalies garbę gynę krepšininkai – Adas Juškevičius, Marius Grigonis, Eimantas Bendžius, Renaldas Seibutis, Mindaugas Girdžiūnas, Rokas Giedraitis, Laurynas Birutis ir Martynas Echodas.

„Pagrindinis tikslas yra susirinkti tuos žaidėjus, kurie yra sveiki, kurie gali atvykti į rinktinę. Nėra tikslo įtraukinėti daugiau žaidėjų ir sudaryti konkurenciją. Jis bus pakoreguotas pasibaigus sezonams ir likus savaitei iki pirmos treniruotės, tada liks 13 krepšininkų. Juos kviesime į pirmąją treniruotę 25 dieną“, – spaudos konferencijos metu sakė Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyr. treneris Dainius Adomaitis.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė sėkmingai pradėjo atrankos etapą. C grupės rungtynėse lapkričio mėnesį Kosove įveikė vietos rinktinę – 99:61 ir namuose nugalėjo Lenkijos ekipą – 75:55. Vasario mėnesį Klaipėdoje buvo įveikta Vengrijos komanda – 80:75 ir dar kartą nugalėta Kosovo rinktinė – 106:50. Nacionalinė ekipa jau užsitikrino vietą kitame etape ir dabar kaunasi dėl geresnės pozicijos turnyro lentelėje. D. Adomaičio auklėtiniai šiuo metu žengia pirmoje vietoje ir kitame etape susikaus su D grupės komandomis.

Lietuviai birželio 28-ąją dieną Gdanske susikaus su Lenkijos rinktine, o liepos 1-ąją Budapešte žais prieš Vengrijos ekipą.

Parengta pagal LKF

Į viršų