Estijos mieste Tartu vyko pasaulio sportinių šokių federacijos (WDSF) reitingo varžybos, kuriose Lietuvos šokėjų poros tapo nugalėtojomis, prizininkėmis ir finalininkėmis.

Jaunių I standartinių šokių grupėje Kipras Kūra ir Aleksandra Čižik (Klaipėdos „Žingsnis“) tapo nugalėtojais. Sidabro medalius laimėjo Ernests Aksels Dimants ir Marija Pascenko iš Latvijos, o trečiąją vietą užėmė rusai Danilas Kuptsovas ir Margarita Lukianova.

Kita Lietuvos šokėjų pora Julius Išganaitis ir Evita Plytnykaitė (Kauno „Editos Daniūtės šokių studija“) užėmė 22-ąją vietą. Grupėje varžėsi 29 poros.

Jaunių I Lotynų Amerikos šokių grupėje K. Kūra ir A. Čižik laimėjo sidabro medalius. Geriausiai čia pasirodė rusai Danilas Kuptsovas ir Margarita Lukianova, o trečiąją vietą užėmė Richardas Ericas Rinne ir Kristiin Soorumaa iš Estijos. Kiti Lietuvos šokėjai Raigardas Gedvilas ir Agita Banytė (Vilniaus „Spindulys“) pasidalino 9–10-ąją, o J. Išganaitis ir E. Plytnikaitė 27–28-ąją vietas. Varžybose dalyvavo 32 poros.

Jaunių II standartinių šokių grupėje Edvardas Mašaro ir Patricija Rinkevičiūtė (Vilniaus „Spindulys“) užėmė šeštąją vietą. Šioje grupėje nugalėjo Rusijos atstovai Aleksejus Bessonovas ir Evgenia Kolmagorova, antrąją vietą užėmė estai Andreas Lepiste ir Sofia Dzevulskaja, o bronzos medalius laimėjo Mihkelis Jantsonas ir Alexandra Skvortsova, taip pat iš Estijos. Kiti Lietuvos šokėjai Markas Sergejevas ir Ieva Gecevičiūtė (Kauno „Editos Daniūtės šokių studija“) pasidalino 10–11-ąją vietas. Grupėje varžėsi 22 poros.

Senjorų II Lotynų Amerikos šokių grupėje Audrius Blažys ir Erika Blažienė (Šiaulių „Šypsena“) užėmė šeštąją vietą. Grupės laimėtojais tapo suomiai Timo Lindforsas ir Ekaterina Krutovskaya-Kauppinen, sidabro medalius laimėjo Vaino Miilas ir Kaia Linkberg iš Estijos, o trečiąją vietą užėmė Latvijos atstovai Romualdas Joksas ir Ilona Joksa. Grupėje varžėsi 11 porų.

Jaunučių II Lotynų Amerikos šokių grupėje Kristupas Mlinskas ir Patricija Kairytė (Klaipėdos „Žingsnis“) užėmė šeštąją vietą. Grupės nugalėtojais tapo Estijos atstovai Emilis Korotinas ir Meida Kybartaitė, sidabro medalius laimėjo suomiai Nikita Shchurovas ir Angelina Ignatyeva, o trečiąją  vietą užėmė Jegors Prokins ir Polina Karimova iš Latvijos. Kita Lietuvos šokėjų pora Dominykas Šešelgis ir Mantė Šimkutė (Klaipėdos „Žingsnis“) užėmė 10-ąją vietą. Varžybose dalyvavo 18 porų.

Jaunimo Lotynų Amerikos šokių grupėje Arnas Rimkevičius ir Agnė Abromavičiūtė (Šiaulių „Šypsena“) užėmė 7-ąją vietą, Rokas Malinauskas ir Adrija Dravininkaitė (Kauno „Bada studio“) pasidalino 16–17-ąją, o Ignas Bozenkov ir Milita Vaicekonytė 19–20-ąją vietas iš 20 porų.

Senjorų II standartinių šokių grupėje A. Blažys ir E. Blažienė užėmė 7-ąją vietą iš 11 porų.

Jaunučių II standartinių šokių grupėje K. Mlinskas ir P. Kairytė užėmė 7-ąją, o D. Šešelgis ir M. Šimkutė 16-ąją vietą. Grupėje varžėsi 21 pora.

Jaunių II Lotynų Amerikos šokių grupėje R. Malinauskas ir A. Dravininkaitė užėmė 15-ąją vietą, o I. Bozenkov ir M. Vaicekonytė pasidalino 23–24-ąją vietas. Varžybose dalyvavo 24 poros.

Parengta pagal LSŠF

Į viršų