Lietuvos moterų žolės riedulio uždarosiose patalpose čempionatas baigėsi netikėtu akordu – Vilniaus „Žuvėdra-Tauras“ per paskutinias rungtynes nugalėjo čempionių titulą dar kartą iškovojusias Šiaulių „Gintros-Strektės-Universiteto“ riedulininkes rezultatu 4:2 (3:0).

Vilnietės dėl šios pergalės galėjo turnyro lentelėje pasivyti šiaulietes, bet tokią galimybę prarado, kai per pirmąsias kitas rungtynes tik lygiosiomis 5:5 sužaidė su Kelmės „Aušros“ riedulininkėmis. Tik ketvirtąją vietą čempionate užėmusios kelmiškės rungtynių 33 min. dar pirmavo 5:3, bet sostinės komanda puldama ėmė keisti vartininkę aikštės žaidėja ir išsigelbėjo nuo pralaimėjimo.

Per baigiamąją čempionato dvikovą vilnietės po dviejų Kotrynos Kartanovič ir vieno Sandros Adomavičiūtės įvarčių jau 15 min. pirmavo 3:0.

Antrojo kėlinio pradžioje Kotryna Čaikauskaitė skirtumą sušvelnino, bet 37 min. Ugnė Chmeliauskaitė sugrąžino vilnietėms 3 įvarčių persvarą. Paskutinę minutę Erlandos Nomeikaitės po mažojo kampinio pelnytas įvartis čempionėms tapo tik nedideliu paguodos prizu.

Trečiąją vietą 2018-ųjų čempionate užėmė Širvintų SC merginos, paskutinę dieną 1:6 nusileidusios „Gintrai-Strektei-Universitetui“, bet 4:0 įveikusios Šiaulių SM „Klevą“.

Per kitas paskutinės dienos rungtynes „Aušra“ ir „Klevas“ sužaidė lygiosiomis 3:3.

Geriausia Lietuvos čempionato žaidėja buvo išrinkta šiaulietė E. Nomeikaitė, o rezultatyviausia turnyro žaidėja – čempionių kapitonė Jūratė Juodytė. Geriausios vartininkės prizas buvo įteiktas vilnietei Karinai Ustinovičiūtei.

Parengta pagal LŽRF

Į viršų