Sausio 6–13 d. mokykloje vykusiame 2 kategorijos „Toyota Cup 2018“ U14 turnyre iš viso dalyvavo 7 mokyklos sportininkai: Dominykas Stonkus, Tauras Mickus, Emilija Pranytė, Liepa Šataitė, Emilija Tverijonaitė. Dar du tenisininkai – Adomas Gedrimas ir Faustas Kuliušas –  žaidė tik dvejetų turnyruose.

D. Stonkus ir T. Mickus savo grupėje iškrito antrame rate. D. Stonkus 6:1, 6:4 nusileido rusui Grigoriui Shebekinui, o T. Mickus 7:5, 6:1 nusileido lenkui Gabrieliui Matuszewskiui.

E.  Pranytė ir L. Šataitė neįveikė savo pirmųjų varžovių ir turnyrą tęsė dvejetuose. Rezultatu 1:6, 6:1, 6:2 E. Pranytė turėjo pripažinti lenkės Zuzannos Jeschkes pranašumą, L. Šataitė 6:2, 6:1 nusileido čekei Luciei Ivanovai. E. Tverijonaitė antrame vienetų susitikimų rate 6:2, 6:4 pripažino estės Elisabethos Illos pranašumą.

Tik turnyro dvejetuose žaidę A. Gedrimas ir F. Kuliušas pirmame dvejetų rate 6:1, 6:0 pralaimėjo latviams Daviui Roliui ir Davidui Spakui. Kitas mokyklos sportininkų T. Mickaus ir D. Stonkaus dvejetas 6:3, 6:2 nusileido ukrainiečiams Mykhailui Cherkashynui ir Andriui Zimnokhui.

E.  Tverijonaitė dvejetus žaidė poroje su vilniete Patricija Paukštyte. Merginos po trijų setų mačo 3:6, 6:3, 10:8 nusileido rusėms Adelai Pilosyanai ir Polinai Skopintsevai. L. Šataitė ir vilnietė Eglė Šalkauskaitė antrame rate 7:5, 6:2 pralaimėjo lenkėms Zuzannai Jeschkei ir Xeniai Lipiecai. E.  Pranytė ir baltarusė Elizaveta Smirnaya 7:6 (4), 6:4 nusileido kaunietėms Umai Bakaitytei ir Smiltei Bakytei.

Parengta pagal Šiaulių teniso mokyklą

Į viršų