Pasitinkant Lietuvos valstybės atkūrimo 100-metį, Šiaulių 1-oji muzikos mokykla organizavo bendrojo ir antro muzikos instrumento (fortepijono) dalyko jaunųjų atlikėjų konkursą „Istorija, slypinti garsuose“. Šis renginys išskirtinis, nes scenoje pasirodžiusiems vaikams fortepijonas tėra tik papildomai pasirinktas instrumentas šalia pagrindinės – styginių, pučiamųjų, liaudies instrumentų ar chorinio dainavimo specialybės.

Konkurso dalyvių sulaukta iš Klaipėdos, Panevėžio, Molėtų, Joniškio, Radviliškio, Šiaulių 1-osios, Sauliaus Sondeckio, „Juventos“, Dainų muzikos bei meno mokyklų. Atlikėjai varžėsi trijose kategorijose, konkursantų muzikavimą vertino Radviliškio muzikos mokyklos fortepijono mokytoja ekspertė Vera Silickaja, Joniškio A. Raudonikio meno mokyklos vyresnioji mokytoja Aušra Tiškevičienė ir Šiaulių 1-osios muzikos mokyklos fortepijono mokytoja metodininkė Neringa Krikščiūnė.

Geriausiai pasirodžiusieji, o jų net 14, buvo apdovanoti konkurso „Istorija, slypinti garsuose“ laureato diplomais bei specialiomis nominacijomis už geriausią lietuvių autoriaus ir geriausią užsienio autoriaus kūrinio atlikimą.

Laukti rezultatų neprailgo. Šiaulių 1-osios muzikos mokyklos direktoriaus pavaduotojos ugdymui Kristinos Vedeckienės iniciatyva, jaunieji atlikėjai buvo pakviesti geriau pažinti Kalėdų šventei pasipuošusį Šiaulių miestą bei dalyvavo edukacinėje programoje „Šokolado atsiradimo istorija, gaminimo tradicijos bei degustacija“.

Kad konkursas antruoju muzikos instrumentu (fortepijonu) muzikuojantiems vaikams yra ne tik varžybos, bet ir šventė, išdavė berniuko iš Molėtų  prašymas Šiaulių 1-osios mokyklos direktoriui Vygintui Ališauskui, dar šiais metais organizuoti kitą, tokį patį kaip šis, konkursą.

Renginio organizatoriai, mokytojos Ina Lapukienė, Loreta Bubnienė, Neringa Krikščiūnė bei mokyklos direktoriaus  pavaduotoja ugdymui Kristina Vedeckienė turėtų gerokai paplušėti, nes iki metų galo laiko liko tikrai nedaug.

Konkursas „Istorija, slypinti garsuose“ buvo paskutinis  ir vienas iš daugelio Šiaulių 1-osios muzikos mokyklos mokinių lyderystės skatinimo programos „Kūrybiškumo receptas“ renginių, kuriuos rėmė Šiaulių miesto savivaldybė.

Į viršų