Vakar prie Šiaulių „Sandoros“ progimnazijos buvo atidaryta dirbtinės dangos sporto aikštelė – net 800 kv. m. Tokio tipo sporto aikštelė jau yra trečioji Šiaulių mieste: pirmoji 2011 m. buvo įrengta prie Šiaulių universiteto gimnazijos, antroji 2015 m. – prie Medelyno progimnazijos.

Į sporto aikštelės atidarymą susirinko gausus būrys Šiaulių „Sandoros“ progimnazijos mokinių, kurie džiaugėsi, kad ir jų mokykla turės naują puikiai įrengtą futbolui skirtą aikštelę.

„Sandoros“ progimnazijos kapelionas kunigas Tadas Rudys pašventino naująją sporto aikštelę, jog neįvyktų nelaimingų atsitikimų ir sektųsi visiems joje sportuojantiems.

Kadangi dirbtinės dangos aikštelės atidaryme dalyvavo nemažai Šiaulių miesto savivaldybės atstovų, organizuotos varžybos tarp Savivaldybės atstovų ir mokyklos bendruomenės.

Plečiama mokyklos sporto bazė
„Sandoros“ progimnazijos direktorius Kęstutis Šaltis sakė, kad šią aikštelę turėjo sutvarkyti iki rugpjūčio 14 d. Tačiau darbai užsitęsė, nes buvo nesklandumų su rangovais, todėl tik šią savaitę visi darbai baigti ir iš karto aplinkinių namų gyventojai, vaikai panoro ją išbandyti.

Direktorius teigė, kad tokia aikštelė yra labai reikalinga, nes ankstesnė buvo netinkama žaisti – nesaugi, neasfaltuota, neaptverta. Tad kai šiais metais mokykla, kaip vykdanti priešmokyklinį ugdymą, gavo iš Savivaldybės lėšų, ne tik įsirengė aikštelę, bet  ir apsitvėrė beveik visą teritoriją.

„Labai džiaugiamės, kad ši dirbtinės dangos sporto aikštelė išspręs daug problemų, nes mūsų sporto salė yra nedidelė. Be to, tikimės, kad  iki gruodžio 31 d. bus įrengtas ir sporto aikštynas su įvairiais treniruokliais, skersiniais ir kad taip mes dar labiau praplėsime savo sporto bazę“, – teigė progimnazijos  direktorius K. Šaltis.

Jis taip pat tikisi, kad kai atšals orai, aikštelė vis tiek bus eksploatuojama, nes šalia yra krepšinio aikštynas. Taip pat kad aikštelės saugumo rūpinsis ne tik mokyklos bendruomenė, bet ir, kaip susitarta, aplinkinių daugiabučių gyventojai.

Aikštelė – dviem bendruomenėms
Šiaulių miesto savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto departamento vadovė Asta Lesauskienė teigė, kad kiekvienais metais iš Kūno kultūros ir sporto departamento lėšų turi galimybę įsirengti vieną futbolo aikštelę.

„Šiais metais pasisekė „Sandoros“ ir Gytarių progimnazijų bendruomenėms, nes jos abi galės šia aikštele naudotis. Aikštelės pagrindui lėšų skyrė Savivaldybė, o dirbtinę dangą finansavo Kūno kultūros ir sporto departamentas prie LR Vyriausybės“, – pasakojo A. Lesauskienė.

Buvo įvertinta, kad šiame miesto rajone nėra tokios sporto aikštelės, nes panašios yra įrengtos prie Gegužių progimnazijos, centrinėje miesto dalyje. Tad dabar aikštelės yra įrenginėjamos ten, kur jų trūksta. Ši aikštelė įrengta už 26 996 Eur miesto Savivaldybės kartu su Kūno kultūros ir sporto departamentu prie LR Vyriausybės.

A. Lesauskienė tikisi, kad ir kitais metais bus suteikta tokia galimybė.

2017 12 14 14

„Sandoros“ progimnazijos direktorius K. Šaltis: „Naujoji sporto aikštelė – labai reikalinga.“
Artūro STAPONKAUS nuotr.

Į viršų