Spalio 27–29 d. Cesio mieste (Latvijoje) vyks tikra jaunimo tinklinio šventė – tarptautinis Baltijos šalių jaunimo turnyras „Baltic Cup 2017“, kuriame dalyvaus net keturios Lietuvos rinktinės.  

„Baltic Cup“ – gilias tradicijas turintis tarptautinis turnyras, kuriame dalyvauja nacionalinės Baltijos šalių tinklinio jaunimo rinktinės. Šiais metais „Baltic Cup“ merginų grupėje prie Latvijos, Lietuvos ir Estijos komandų prisijungs ir Rusijos merginų komandos jaunimo ir jaunių amžiaus grupėse.

Jaunieji tinklininkai suskirstyti į du pogrupius pagal amžiaus grupes:
Jaunių pogrupyje varžysis keturios 1999–2000 m. gimusių vaikinų rinktinės iš kaimyninės Latvijos, Lietuvos, Estijos ir keturios 2000–2001 m. gimusių merginų rinktinės iš Latvijos, Estijos, Lietuvos ir Rusijos.

Jaunimo pogrupyje susitiks keturios 2001–2002 m. gimusių vaikinų komandos iš Latvijos, Lietuvos  ir Estijos ir keturios 2002/2003 m. gimusių merginų komandos iš Baltijos šalių bei Rusijos.

Lietuvai atstovaus 4 jaunių ir jaunimo mergaičių ir berniukų rinktinės – po vieną kiekvienoje amžiaus grupėje, kurios buvo sudaromos iš 2016–2017 m. aukščiausius rezultatus pasiekusių sporto mokyklų ir klubų komandų, dalyvavusių savo amžiaus grupės čempionatuose:

2000–2001 m. jaunių merginų rinktinė (treneris Saulius Matikonis). Į rinktinę buvo pakviestos Kauno SM „Startas“, Vilniaus SM „Tauras“, Jonavos KKSC ir Pagėgių sporto mokyklos auklėtinės.

1999–2000 m. jaunių vaikinų rinktinė (trenerė Jolita Kontvainienė, II-asis treneris Aleksandras Volobujevas (abu Kaunas)). Pakviesti Kauno SM „Startas“, Vilniaus SM „Tauras“, Kelmės sporto mokyklos, Marijampolės žaidimų sporto mokyklos, Druskininkų sporto centro auklėtiniai.

2002–2003 m. jaunučių merginų rinktinė (trenerė Renata Šalkuvienė, II-oji trenerė Asta Jansonienė (Vilnius)). Pakviestos Vilniaus SM „Tauras“ ir Kauno SM „Startas“ auklėtinės.

2001–2002 m. jaunučių vaikinų rinktinė (treneris Genadijus Pušnovas, II-asis treneris Modestas Strockis (Šiauliai)). Pakviesti Šiaulių SM „Dubysa“, Šiaulių sporto gimnazijos,  Kauno SM „Startas“, Vilniaus SM „Tauras“, Marijampolės žaidimų sporto mokyklos auklėtiniai.

„Baltijos šalių jaunimo tinklinio čempionate Lietuvos jaunimo rinktinės dalyvauja jau ne pirmus metus. Džiaugiamės gražiu, ilgus metus besitęsiančiu bendradarbiavimu su kaimyninėmis šalimis. Linkime komandoms sėkmingų varžybų ir gerų rezultatų”, – linkėjimus jauniesiems tinklininkams siunčia Lietuvos tinklinio federacijos generalinis sekretorius Andrius Gaidys.

Parengta pagal LTF

Į viršų