Kovo 11-ąją švęsime Nepriklausomybės atkūrimo dieną. Šiai ypatingai šventei mieste skirta visa puokštė įspūdingų renginių. Tarp jų – rekordinės Trispalvės žygis, aitvarų meninės dirbtuvės.

Trispalvės žygis suvienys šiauliečius
Renginiai prasidės Krašto apsaugos Savanorių pajėgų Prisikėlimo apygardos 6-osios rinktinės jau penktą kartą rengiamu Trispalvės žygiu „Lietuva mūsų širdyse“. Rinktinės Civilių ir karių bendradarbiavimo skyriaus viršininkė vyr. leitenantė Viktorija Saparė kvietė jau 10 valandą miestiečius rinktis Signatarų alėjoje Lieporių parke (Statybininkų g.). Eisena pajudės 11 valandą.

„Šįmet keliausime nuo Signatarų alėjos iki Prisikėlimo aikštės. Vėliavos ilgis bus iki šiol Šiauliuose nematytas – 400 m. Kviečiame prisijungti ne tik moksleivius, bet ir jų tėvelius, senelius, visus šiauliečius“, – kvietė karininkė.

Ji akcentavo, jog vėliava šįkart žygiuos su daina. Eisenai parengta 10 dainų, kurias padainuoti padės miesto dainorėliai. Tam, kad vėliava būtų nešama taisyklingai, reikia ne mažiau 800 vėliavnešių. Kol kas yra užsiregistravę 16 grupių. Organizatoriai tikisi, kad į žygį surinks kur kas daugiau žmonių. Grupelė visuomenininkų ketina žygiuoti su savo vėliavomis, atributika. Šiuo Trispalvės žygiu organizatoriai sakė siekiantys suvienyti visą Šiaulių miestą. Vėliava Prisikėlimo aikštėje bus per paminėjimo ceremoniją iki koncerto.

Organizatoriai pastebėjo, kad prie pernai neštos 200 m vėliavos susibūrusiems nešėjams buvo ankštoka, todėl šįmet iš Utenos rajono visuomenininko Eriko Druskino skolinosi dvigubai ilgesnę. Ši trispalvė keliauja per visą Lietuvą, kaskart nešama vis kitame mieste.

Linkėjimai Lietuvai ant aitvaro
Šiaulių kultūros centro renginių organizatorius Mantvydas Labanauskas papasakojo, kad 12 val. Prisikėlimo aikštėje prasidėjusiame šventiniame minėjime himną giedos Šiaulių jaunimo kamerinis choras „Atžalynas“. Šįkart bus keliama ne viena, o trys vėliavos: valstybinė, Šiaulių miesto ir Europos Sąjungos, jas pakels žymūs šiauliečiai.

Po ceremonijos koncertuos Jeronimas Milius ir jo gyvo garso grupė. Koncertas prasidės atlikėjo kartu su „Atžalynu“ atliekama daina „Mano kraštas“.

M. Labanauskas atkreipė dėmesį į dar vieną naujovę. Aikštėje pastatytoje palapinėje šeimininkaus aitvarų dirbtuvės. Kauno aitvarų klubas atsiveš specialiai Šiauliams sukurtą 2 m ilgio aitvarą, ant kurio kiekvienas šiaulietis galės parašyti savo palinkėjimą Lietuvai. Jei oro sąlygos bus palankios, aitvaras pakils į dangų. Jei vis dėlto  su orais nepasiseks, aitvaras liks Šiauliams ir pakils kitos miesto šventės metu.

Savivaldybės kultūros skyriaus vedėja Daina Kinčinaitienė akcentavo, kad šventiniai renginiai jau vyksta. Miestiečiai kviečiami į parodas, koncertus, literatūrinius vakarus, kitus renginius, bulvare prie Kaštonų alėjos vyksta didžioji pavasarinė mugė. Įvairios parodos ir ekspozicijos truks dar ir kitą savaitę.

Į viršų