Šiaulių miesto įmonių vadovai susitiko su miesto valdžios atstovais. Susitikimo metu kalbėta apie įmonių pasiekimus, problemas, kitus rūpimus klausimus.

Pasidalino džiaugsmais ir skauduliais
Mieste labiausiai sekasi UAB „Šiaulių energijai“ ir UAB „Šiaulių vandenims“. Būtent šios bendrovės skaičiuoja didžiausią apyvartą. Abiejų bendrovių direktoriai pasakojo, kad per praėjusius metus ir pirmuosius šių metų mėnesius įgyvendino nemažai projektų, pasidžiaugė, kad ne ką mažiau jų laukia ir ateityje. Panašu, kad laimingi ir ten dirbantys darbuotojai, nes jie gali pasigirti nemažais atlyginimais. Susitikimo metu kalbėta, kad, pavyzdžiui, „Šiaulių energijoje“ vidutinis visų darbuotojų atlyginimas yra apie 1 tūkst. 438 eurai. Ar tai reiškia, kad dėl sėkmingo bendrovių veikimo, šiauliečiai gali tikėtis mažesnių šildymo ir geriamojo vandens kainų? Deja, bet – ne.

UAB „Busturas“ taip pat turi kuo pasigirti. Turbūt vienas didžiausių bendrovės pasiekimų – atjaunėjęs miesto viešasis transportas. Tik tai kol kas šiauliečių nepaskatino dažniau rinktis viešojo transporto. Bendrovė kasmet praranda apie 4 proc. savo klientų, o tai tiesiogiai neigiamai atsiliepia ir „Busturo“ pajamoms.

UAB „Šiaulių gatvių apšvietimas“ nesnaudžia. Toliau sėkmingai projektuoja, įrengia ir eksploatuoja išorės apšvietimą ir elektros perdavimo linijas. Prižiūri, valdo, atnaujina šviesoforų postus ir t. t.

Ateityje bendrovė darbų stygiumi taip pat neturėtų skųstis. „Šiaulių gatvių apšvietimui“ kitą pusmetį teks atlikti didelį darbą Bačiūnų gatvėje, iki metų pabaigos rekonstruoti apšvietimą devyniose ikimokyklinėse įstaigose, toliau modernizuoti valdymo spintas ir galbūt daugiau nei šimtą natrio šviestuvų pakeisti moderniais LED šviestuvais.

Pažadėjo toliau bendradarbiauti
Šiaulių miesto meras Artūras Visockas atkreipė dėmesį, kad 29-erius metus mieste biudžetinio sektoriaus pastatai buvo praktiškai visiškai neprižiūrimi. Dėl to miestas patyrė milžiniškų nuostolių. Nuo šiol šiuos pastatus galbūt prižiūrės UAB „Saulės Dominija“. Kaip sakė įmonės direktorius, toks scenarijus visiškai įmanomas: „Viską gerai apmąsčiau ir, manau, kad mes šio darbo tikrai galėtumėme imtis. Dėl to neturėtų kilti jokių problemų.“
 

Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centro laukia darbinga vasara. Birželio pabaigoje SRATC turėtų pradėti kasti 40 pusiau požeminių konteinerių aikštelių. Iki kitų metų vidurio iš viso jų planuojama iškasti apie 300.

Šiaulių centro poliklinikai sekasi visai neblogai. Poliklinika įgyvendina nemažai naujų projektų. Planuoja atnaujinti odontologijos centrą, šeimos gydytojams reikalingą įrangą, pagražinti gydytojus ir pacientus supančią aplinką, liftą ir t. t. Pagrindiniu iššūkiu poliklinikai lieka tik kova su tymais.

Respublikinės Šiaulių ligoninės situacija taip pat yra gera. Ligoninė šiuo metu daug dirba dėl pagrindinių tendencijų. Valdo du pagrindinius sveikatos apsaugos klasterius: insulto ir infarkto. Pradeda naują projektą – steigs politraumų klasterį. Keisis ligoninės struktūra, atsiras naujos pareigybės, bus gerinama pacientams teikiama paslaugų kokybė ir t. t.
 

Šiaulių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas toliau sėkmingai rūpinasi šiauliečių saugumu. Komisariato atstovai kalbėjo, kad mieste nusikalstamų veikų mažėja ir jos būna atskleistos vis dažniau. Patikino, kad miestas yra saugus.

Išklausę įmonių vadovų džiaugsmus ir skaudulius, Šiaulių miesto valdžios atstovai vadovams padėkojo už jų atliekamą darbą, palinkėjo sėkmingos ateities ir pažadėjo toliau bendradarbiauti.

Į viršų