Praėjusį sezoną rezultatyviais perdavimais ir įvarčiais Šiaulių „Gintros-Universiteto“ gerbėjus džiuginusi Isadora Freitas sugrįžo į Lietuvą.

Kaip jau ir buvo skelbta, 28-erių metų puolėja iš Brazilijos oficialiai pratęsė kontraktą su Lietuvos čempionių ekipa ir ateinantį sezoną vėl vilkės geltonai juodus marškinėlius.

I. Freitas jau užsitarnavo Šiaulių futbolo aistruolių simpatijas, o jos požiūris į futbolą, darbo etika bei žaidimo kokybė džiugino ir trenerių štabą.

„Gintros-Universiteto“ direktorius Mantas Radavičius teigė, kad derybos dėl sutarties pratęsimo nebuvo lengvos, o jas labiausiai apsunkino, kad žaidėja turėjo ne vieną pasiūlymą iš kitų klubų.

„Isadora yra ne tik gera žaidėja, bet ir puiki asmenybė. Su ja lengva komunikuoti, ji pasaulietiška, sugeba prisitaikyti, integruotis. Futbolininkė buvo patenkinta praėjusiu sezonu, jai sukurtomis sąlygomis, komandos mikroklimatu, o tai ir nulėmė jos galutinį apsisprendimą, nors ji turėjo ir ne vieną kitą alternatyvą kur tęsti karjerą. Finansiškai galbūt ir negalime pasiūlyti legionierėms pačių patraukliausių sąlygų, todėl šiuo aspektu nėra lengva konkuruoti su kitais pajėgiais Europos klubais, tačiau stengiamės sukurti kompleksą privalumų, kurie žaidėjui būtų didelis pliusas renkantis variantą“, – derybų ypatumais dalinosi M. Radavičius.

Atstovaudama „Gintros-Universitetui“ pernai ji iš viso pasižymėjo 20 tikslių smūgių. 2-uoju numeriu pažymėtus marškinėlius vilkinti brazilė į Šiaulius grįžo su plačia šypsena, o komandos vadovai žaidėją pasitiko ne tuščiomis.

Į komandą sugrįžusi Brazilijos futbolo atstovė džiaugėsi, kad dar bent mažiausiai vieną sezoną gins Lietuvos čempionių garbę ir tikino nekantraujanti pradėti naują sezoną bei kelionę Europoje – UEFA moterų Čempionių lygoje.

„Man smagu čia grįžti. Nors oras čia ir nelepina šiluma, bet džiaugiuosi, kad grįžau į komandą, kurioje žaidėjas yra laukiamas ir šiltai pasitinkamas. Pasiilgau klubo personalo, komandos draugių, nekantrauju prisijungti prie treniruočių proceso ir pradėti ruoštis ateinančiam sezonui, kuriame mūsų laukia rimti iššūkiai tiek Baltijos lygoje, tiek UEFA moterų Čempionių lygoje. Neabejoju, kad šie metai bus labai įdomūs, tikiu, kad pasieksime dar geresnių rezultatų nei pernai“, – optimistiškai kalbėjo grįžusi „Gintros-Universiteto“ legionierė.

Parengta pagal Šiaulių „Gintros-Universitetą“

Į viršų